Le tudtok vezetni egy programot reszfeladatokra?
Figyelt kérdés
Esetleg egy peldaval tudjatok ezt mutatni?2016. máj. 10. 20:37
11/13 Hominida válasza:
#8: Hát persze, csakis úgy lehet belejönni. Én is szinte lehetetlen feladatokat tűztem ki magam elé hajdanában, a programozással való megismerkedésem nyomán feltámadó lelkesedésemben, de aztán a részfeladatok kidolgozásában elkövetett számtalan hiba megfigyelésével elég jól belejöttem végül.
#10: stimmel, a #2-ben szó is esik róla. De ha ezt elhagynánk, a feladat akkor is meg lenne oldva, legfeljebb tovább tart.
12/13 SimkoL válasza:
'ha meghaladja a szám gyökét, akkor kilépés (1)ciklusból' ezt kifejtenéd miért is ?
13/13 Hominida válasza:
Azért, mert ha a gyökénél nagyobb szám osztója lenne, akkor a hányados, a másik szám a gyökénél kisebb, ami viszont már ellenőrizve volt korábban. Tehát a 91-et kár megnézni 13-ra, mert 91=13*7, és a 7 már meg lett találva prímosztóként, a 13 pedig annak hányadosaként következik, mint megoldás. 91 gyöke 9.54, vagyis a keresés már 11-re is fölösleges. A feltételt másképp is meg lehetne fogalmazni, a keresés mehet addig is, amíg a hányados nem 1, de matematikailag a gyökös megjegyzés lényege csak ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!