Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Excelben hogyan tudok gyorsan...

Excelben hogyan tudok gyorsan 50 soronként átlagot vonni?

Figyelt kérdés

Lehetséges? Logika? Makró? Segítsetek!

24000 soros excel táblázatban szeretnék 50 soronként átlagot vonni, nem egyesével. Lehetséges ez valahogy? Bármilyen válasz érdekelne. Sok ilyen 20000+os fájlom van amit gyorsan fel kellene dolgoznom. Életet mentene az aki tud segíteni!

2016. máj. 3. 23:46
 1/9 Ozmium42 ***** válasza:
Másold ki a szükséges részt (akár az egészet) txt fájlba, és akkor könnyű olyan programot írni, ami feldolgozza úgy, ahogy szeretnéd.
2016. máj. 4. 00:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Makróval, de simán függvénymásolással is.
2016. máj. 4. 07:59
 3/9 anonim válasza:
Az 50. sorba beírod az átlagfüggvényt és lemásolod... és voilá minden ötödik sorban ott lesz az átlag.
2016. máj. 4. 08:33
 4/9 anonim ***** válasza:

De ettol kezelheto lesz a tablazatod? 20k+ sornal lehet hogy elkezdenem adatbazisba epiteni az adataimat.

Ha mindenkeppen Excelben kellene megoldani, en a kovetkezot csinalnam (B50 cellaba):

- Elozo 50 sor atlaga:

=AVERAGE(A1:A50)

- Ha csak 50 soronkent akarsz eredmenyt latni:

= IF(MOD(ROW(B50, 50)=0, AVERAGE(A1:A50), '')

- Ha ezt az oszlopot osszesuritve szeretned latni, akkor ezeket olvasd el:

[link]

[link]

2016. máj. 4. 09:24
 5/9 A kérdező kommentje:

Ozmium42 köszönöm, de sajnos nem tudok programozni.

Második/harmadik válaszóló, ezt próbáltam én is de az ismétléseket nem szereti az excel. Nem ismeri fel hogy minden 50. or után van egy átlag.

Utolsó: A legjobb az lenne ha külön lennének az átlagok mondjuk egymás alatt egy fájlban. De ez a megoldás is tetszik amit írtál! Bár ez így még nem jó valamiért, de elindítottál egy új úton!

Köszönöm a válaszokat!

2016. máj. 4. 10:17
 6/9 anonim ***** válasza:

"Második/harmadik válaszóló, ezt próbáltam én is de az ismétléseket nem szereti az excel. Nem ismeri fel hogy minden 50. or után van egy átlag."

De szereti.

2016. máj. 4. 19:48
 7/9 Kőváry Orsolya ***** válasza:

Az ötvenedik sorban készítsd el az addigi ötven szám átlagát ÁTLAG függvénnyel, jelöld ki a felette lévő 49 üres cellával együtt, duplaklikk a jobb alsó kitöltő bütyökre.

Értsd: Ha az átlagolandó adatok az A oszlopban, akkor ÁTLAG függvény a B50-es cellában: =ÁTLAG(A1:A50) jelöld ki a cellákat B1-B50-ig és úgy csináld meg a lemásolást.

2016. máj. 4. 21:30
 8/9 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló! Bár már megoldottam máshogy, de sikerült a te módszereddel is. És mindnél egyszerűbb! Sok féle képpen próbálkoztam, de így nem. Köszönöm.
2016. máj. 12. 18:18
 9/9 Kőváry Orsolya ***** válasza:
Köszönöm, józan paraszti ész a mottóm :)
2016. máj. 12. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!