SOS! Egy fontos kérésem lenne többi lent. Valaki megoldja?
Infó tanár feladta házinak:
1. Adott egy legtöbb 20 egész számot tartalmazó vektor. Írd ki azt a pozíciót, ahol az első pozitív szám
található.
Pl: n=8 x=(-5, -6, 47, -8, 39, -10, 7, 10)
Az eredmény: 2 (vagy üzenet NINCS BENNE POZITÍV ha minden szám negatív a vektorban)
Nem nagyon értek az infóhoz. Kellene a segitség.
Tudjátok ide nem azért irkálnak kérdéseket a hozzá nem értők, hogy kioktatást vagy magasröptű válaszokat kapjanak, ezért tessék a kérdésnek megfelelő szintű válasz:
#include <cstdlib>
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
int x[] = {-5, -6, 47, -8, 39, -10, 7, 10};
int n = 8; //tömbméret vagy helyette -> sizeof(x) / sizeof(x[0])
bool nincs_pozitiv = true;
for (int i = 0; i < n; i++)
if (x[i] > 0){
cout << "Az eredmeny: " << i << endl;
nincs_pozitiv = false;
break;
}
if (nincs_pozitiv) cout << "NINCS BENNE POZITiV" << endl;
system("PAUSE");
return 0;
}
Ti sem úgy estetek ki ama bizonyos helyről, hogy kisujjból ment volna a programozás akármilyen nyelven.
#4 Nem akarlak megsérteni, de ettől a strukturálatlan akármitől rosszul vagyok.
#include iostream
int main()
{
//Példa input, nem tudom a tényleges programban hogyan kéne az adatot bevinni
int numbers[] = {-7, 0, -6, 4, 0, 2 };
int n = 6;
//A lényegi algoritmus
bool foundPositive = false; //ez tárolja, találtunk-e pozitívat
int i=0; //ciklusváltozó, illetve a végeredmény indexe
while (!foundPositive && i<n)
{
>>if(numbers[i]>0)
>>>>foundPositive=true;
>>else
>>>>i++;
}
if(foundPositive)
>>std::cout<<"Az eredmény: "<<i;
else
>>std::cout<<"NINCS BENNE POZITÍV";
return 0;
}
Ilyen förmedvényeket, mint system("PAUSE") inkább nem mutogatnék tapasztalatlan embereknek, és egy ilyen primitív feladatnál törekedjünk már strukturált megoldásra. Please. Ez pont az a kategória, hogy oldj meg valamit bejáratott progtétellel.
Miben jobbak ezek a mainbe tuszkolt újrahasználhatatlan algoritmusok használata, az STL használatával szemben amit a 2-ik válaszban látni?
Legalább lenne külön függvényekre bontva, és amikor újabb házit kap aminek megoldásához megint kell egy ilyen, nem kell újra és újra implementálnia.
#7 Mert STL hívogatásból lópikulát nem tanul.
A külön függvénybe szedés jogos, bár törekedtem egyszerűsíteni a dolgot azzal, hogy nem szedem szét részekre.
SimkoL:
Tudod, biztos segítenének, de ha nem próbálkozik, nem gondolkozik el rajta, soha nem fog menni neki...
köszönöm a válaszokat
azóta már egy kicsit jobban megy az infó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!