C# egy stringből, hogy szedjek ki egy bizonyos részt?
Példa:
Itt egy szöveg nevű string (nem tömb maga, a string ilyen hosszú és így néz ki.): "{teszt : 478.68, teszt2 : 478.68, teszt3 : 478.55, teszt4 : 478.68, teszt5 : 423.33}"
Tegyük fel ebből én csak a 478.68-at szeretném kivenni szóval ami a teszt2 : és a , között van. (Az a 478.68 változhat szóval ne mindig ugyan annyi karakterből áll lehet, hogy megváltozik 1202.03-re szóval a x karaktertől y karakterig levágom és utána az x karaktertől a végig levágom nem jó).
Röviden a szöveg stringből amiben a számok mindig változnak szeretném egy szöveg2-ből csak azt az egy számot kivenni.
Módszer A: a példa szöveged JSON formátumú, érdemes lehet JSON parszereket nézned.
Módszer B: reguláris kifejezéssel: "teszt2 : (\d+)," és a group(1) kell neked.
#1 vagyok
Persze a regexpet elírtam, a pontot nem veszi be. Így már igen: "teszt2 : (\d+\.\d+),". Persze lehet még finomítani ezt is.
Nehogymár regexpelj egy jsont...
Behalok a sok gányolón...
Kell egy json parser, aztán azzal kiszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!