Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Jól értelmeztem ezt?

Jól értelmeztem ezt?

Figyelt kérdés

A kérdés egy kicsit OFF, mert nemigazán a programozáshoz kapcsolódik, de remélem itt találok hozzáértőket, akik válaszolnak a kérdésre.

A kérdésem a SOCKS internet protocollal kapcsolatos, amit a proxyk használnak. Jól értelmeztem, hogy a SOCKS4 a TCP/IP portokat használja? Tehát ha egy SOCKS4 protokollos proxy szervert használok, akkor a TCP/IP portot használó alkalmazásokban a proxy szerver ip-je fog megjelenni?

Míg SOCKS-al ellentétben ha HTTP-s proxy szervert használok, akkor csak a HTTP-n keresztül jövő adatokat kérem le a proxy szerveren keresztül, így csak weblapokon látszik a proxy szerver ip címe?

2016. máj. 1. 12:31
 1/2 anonim ***** válasza:
2016. máj. 1. 17:44
 2/2 anonim ***** válasza:

Majdnem.

Igen, a SOCKS proxy működik minden TCP/IP protokollal.

Nem, a HTTP proxy nem csak HTTP-vel működik. Ha támogatja a CONNECT HTTP metódust, akkor az át tudja alakítani transzparens TCP/IP tunellé a csatornát. Így lehet más protokollokkal is használni, pl. HTTPS, FTP, SSH, stb.

2016. máj. 1. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!