Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy csináljam meg?

David134 kérdése:

Hogy csináljam meg?

Figyelt kérdés

Az a feledat hogy a képernyő tetejé van 1 tank( 'v' betű) és a képernyő alján a második.Tudnak mozogni és lőni is.De valamiért csak az első tankot rajzolja ki.

program motor;

uses crt;

var q:char;

ido:word;

tvx,tvx2,Lx,lx2,Ly,Ly2:byte;

lottem:boolean;

begin

//univerzális motor:

ido:=0;

tvx:=40;

lottem:=false;

//torpedóvető kezdőhelyzet

gotoxy(tvx,24);

write('v');

repeat

//eseményvezérlő:

q:='%'; //q semleges értéke

if keypressed then q:= readkey;

case q of

'a','A':begin

if tvx>1 then

begin

gotoxy (tvx,24);

write(' ');

tvx:=tvx-1;

gotoxy (tvx,24);

write('v');

end;

end;

'd','D': begin

if tvx<80 then

begin

gotoxy (tvx,24);

write(' ');

tvx:=tvx+1;

gotoxy (tvx,24);

write('v');

end;

end;

' ': begin

lottem:=true;

Ly:=23;

Lx:=tvx;

end; //space eset

end; //case

//időfüggő vezérlő

ido:=ido+1;

if ido=4000 then

begin

if lottem then

begin

gotoxy (Lx,Ly);

write(' ');

Ly:=Ly-1;

gotoxy (Lx,Ly);

write('*');

writeln(' ');

end;

end;

until q=chr(27);

//2.tank

begin

//univerzális motor:

tvx2:=23;

lottem:=false;

//torpedóvető kezdőhelyzet

gotoxy(tvx2,14);

write('v');

//eseményvezérlő:

q:='%'; //q semleges értéke

case q of

'h','H':begin

if tvx2>1 then

begin

gotoxy (tvx2,14);

write(' ');

tvx:=tvx-1;

gotoxy (tvx2,14);

write('v');

end;

end;

'j','J': begin

if tvx2<80 then

begin

gotoxy (tvx2,14);

write(' ');

tvx2:=tvx2+1;

gotoxy (tvx2,14);

write('v');

end;

lottem:=true;

end;

' ': begin

Ly2:=13;

Lx2:=tvx2;

end; //space eset

end; //case

//időfüggő vezérlő

ido:=ido+1;

if ido=4000 then

begin

if lottem then

begin

gotoxy (Lx2,Ly2);

write(' ');

Ly2:=Ly2-1;

gotoxy (Lx2,Ly2);

write('*');

writeln(' ');

end;

end;

end;

end.

2016. ápr. 26. 20:48
1 2 3
 21/22 A kérdező kommentje:
Tudjátok ezt a programot nem egyedül hanem ez egyik osztálytársammal hoztuk össze de később végül megcsináltuk és kemény 3-ast kaptam rá.De erre benyögte a tanár hogy 15 fekvőtámaszért kapunk 4-est holott ő nem is tanít testnevelést,na most kérdem ennek mi köze van a programozáshoz?Valakinek azért lesz jobb az átlaga mert fekvőzik meg hasonló? Meg milyen már az hogy kapuk egy jegyet és feltesz egy kérdést és ha nem tudod rá a választ akkor 1 jeggyel rosszabb hiába működik a program meg szenvedtél vele.Milyen tanár az aki felad egy házit és mikor a gyerek azt mondja hogy nincs kész de órán mondott valami okosat akkor a házira megkapja a 2-est?
2016. máj. 4. 10:12
 22/22 tabaki ***** válasza:

Hát, tudod... Az a gyanúm, hogy hiányzik belőletek az a minimális hu... nem, nem is humorérzék; lelki lazaság, amivel értékelni tudnátok a tanárotok finomhangoló technikáját. Valaki nem írta meg a leckét? Elégtelen. De ugyanez az illető tanújelét adja, hogy legalább megsejtett valamit a tananyagból -- most írja be neki a beígért karót? Ott egye meg a fene, egy kettes még belefér, legalább a többiek is láthatják, hogy némi igyekezettel még menthető a veszett fejsze nyele.

A másik kettő meg előáll valami -- mivel a segítéseden iparkodók előtt szükségtelennek tartottad bemutatni, ki tudja, milyen -- rémséggel, amire nem adhat közepesnél jobbat. Így is tesz, de azután megszólal a lelkiismerete: „Hékás, ennek a szekérderék zagyvaságnak már a mennyisége is arról árulkodik, hogy szegény kis csókák hülyére harcolták magukat a feladattal, legalább az elszántságukat becsüld meg! Ha most lehúzod őket, legközelebb magasról tesznek a leckére.” Természetesen hallgat az arany szívére meg a józan észre -- tanárként ugyanis az az óhaja, hogy valamit mégiscsak magatokra szedjetek, és ezt nem elhanyagolható módon elősegíti, ha egyáltalán próbálkoztok. Ad egy játékos egérutat, egy jelentéktelen marhaságot, amit röhögve megcsinálhattok, és amiből azért megsejthetitek, hogy nem éppen a programozói teljesítményeteknek köszönhetitek a jobb érdemjegyet.

Kár, hogy nem tudtok a sorok között olvasni, akkor jobban méltányolnátok ezt a kis cinkosságot. Nekem történetesen tetszik, és remélem, hogy idővel ti is meglátjátok benne a jószándékot. Hogy miféle olyan kérdést tesz föl, ami viszont leronthatja a jegyet, arról szokás szerint nem árulsz el semmi konkrétumot, ezért csak tippelek, hogy olyasmit, amit a programod alapján tudnod kell, így megítélhető, hogy gondolkodva oldottad-e meg a feladatot, vagy csak ész nélkül bemásoltál egy kész kódot. Ami meg az itteni kérdezősködésedet illeti: Ha a makacs némaságba burkolódzás helyett vállalnád a párbeszédet, sokkal több segítséget kaphatnál, és a programjaidat úgy tudnánk letisztázni, hogy közben tanulhass is belőle.

2016. máj. 4. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!