Informatikával szeretnék tovább menni azon belül is a programozással, hogyan?
Még csak általánosba járok és csak jövőre kell középsulit választani de addigis szeretném elkezdeni.
Első kérdés: Gimnázium vagy infós szakközépiskola(szakgimnázium)? Egyetem úgy tudom fontos ebben a szakmában szóval oda majd szeretnék menni.
Második kérdés: Hogyan kezdjem el a programozást? Ahogy olvasgattam azt láttam, hogy a nyelv mindegy de legtöbben a Pascalt és a Pythont ajánljátok. Melyiket?
"Még csak általánosba járok"
Akkor játékos kezdésnek:
"de legtöbben a Pascalt és a Pythont ajánljátok. Melyiket?"
Mind a kettő jó.
A Pascal:
* szabványosított (ISO/IEC 7185:1990, ISO/IEC 10206:1990)
* nagy múlttal rendelkezik (46 éves)
* kifejezetten oktatónyelvnek szánták, ezért az oktatásban is elterjedt
* sok magyar nyelvű oktatóanyag érhető el hozzá
* jelenleg is készítenek hozzá fejlesztőeszközöket (Free Pascal, Lazarus, Delphi), és bár kissé renoméját veszítette, de jelenleg is használatos nyelv (a Total Commandert, a Fruity Loops-ot, a Spybot Search And Destroy-t, az Aida64-et is abban írták)
A Python:
* jobban elterjedt: [link]
* fiatalabb (25 éves), ezáltal kissé még képlékenyebb, nem szabványosított
* az egyesült államokbeli felsőoktatásban kedvelt bevezető-nyelvként: [link]
"Szakközépiskola(szakgimnázium) Egyetem"
A szakiskola/egyetem/szakképzés jó alapozásnak, de önmagában nem ér sokat. Gyakorolni kell önállóan magadtól programokat írni, nem csak a kötelező beadandókat megcsinálni.
Csak a Python! :D
(Pascal sem rossz, de tőlem elég távol áll)
Középsuliból pedig kb. mindegy melyik, csak legyen jó iskola (jó tanárokkal) és oktassanak programozást, minél többet.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!