Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » HTML CSS elbugolt a banner...

HTML CSS elbugolt a banner kép? Miért?

Figyelt kérdés

Konkrétan a régi banner képet töröltem, és beraktam egy újat a helyére, banner névvel. De még mindig a régit látja. Ha átnevezem, akkor nem lát semmit.. Miért?

Még egy kérdés: Fent az oldalaknál pl chrome, ott vannak pici ikonok, jelen esetben gyakorin egy mini kérdőjel. Ezt hogy tudom változtatni az oldalamon?

[Kezdő vagyok HTML-ben. ezer bocs]

2016. ápr. 20. 20:50
 1/7 anonim ***** válasza:

Mert a böngésző a letöltött dolgokat (pl. képek, CSS fájlok, JavaScript fájlok) gyorsítótárazza, hogy ha arra jársz legközelebb, ne kelljen letöltenie. Töltsd újra az oldalt CTRL+F5-tel.

Azt a kis ikont meg favicon-nak hívják (annak idején ezt az ikont csak akkor használták, ha a könyvjelzők közé elmentetted az oldal címét, innen a neve). A head-be beszúrsz egy ilyet:

<link rel="favicon" href="valami.png" type="a kép MIME típusa">

2016. ápr. 20. 21:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Valóban, köszönöm szépen! :D Nagyszerűen működik. Nagy segítség volt! Köszi! Még esetleg az érdekelne, egy szöveget hogy tudok dobozba rakni? Mondjuk egy adott hely(téglalap) az más szín, és azon lenne az írás. Ez hogy lehetséges?
2016. ápr. 20. 21:19
 3/7 SimkoL ***** válasza:
A div-nek olvass utána.
2016. ápr. 20. 21:25
 4/7 A kérdező kommentje:
Értem,köszönöm! :))
2016. ápr. 20. 21:25
 5/7 SimkoL ***** válasza:
2016. ápr. 20. 21:27
 6/7 anonim ***** válasza:

1) Csinálsz egy valami.css nevű fájlt ezzel a tartalommal:

body { /*az egész oldal beállításai */

background-color: #000000; /* fekete háttérszín */

}

.box { /* minden class="box" elemre a HTML-ben: */

border: 1px solid #FFFFFF; /* 1 pixel vastag folytonos fehér keret */

padding: 10px; /* felül-jobbról-alul-balról 10 pixel belső margó */

color: #FFFFFF; /* fehér betűszín */

}

2) A html fájl head tag-jébe:

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="valami.css">

Ezzel adtad meg, hogy az oldalhoz legyen valamilyen kinézetet befolyásoló fájl betöltve.

3) A html fájl body tag-jébe:

<div class="box">Ez egy teszt szöveg</div>

A div egy általános célú tároló, amely szélességben kitölti a rendelkezésre álló helyet.

2016. ápr. 20. 21:28
 7/7 A kérdező kommentje:
Nekem nem is ezzel van a baj, hanem hogy mondjuk a kész kódba hol helyezzem el? Mondjuk a head részben van kód akkor az elé, közé, mögé. Vagy mondjuk body. Ez csak példa volt. Vagy mindegy igazából hogy pl a bodyn belül hova rakom?
2016. ápr. 21. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!