HTML CSS elbugolt a banner kép? Miért?
Konkrétan a régi banner képet töröltem, és beraktam egy újat a helyére, banner névvel. De még mindig a régit látja. Ha átnevezem, akkor nem lát semmit.. Miért?
Még egy kérdés: Fent az oldalaknál pl chrome, ott vannak pici ikonok, jelen esetben gyakorin egy mini kérdőjel. Ezt hogy tudom változtatni az oldalamon?
[Kezdő vagyok HTML-ben. ezer bocs]
Mert a böngésző a letöltött dolgokat (pl. képek, CSS fájlok, JavaScript fájlok) gyorsítótárazza, hogy ha arra jársz legközelebb, ne kelljen letöltenie. Töltsd újra az oldalt CTRL+F5-tel.
Azt a kis ikont meg favicon-nak hívják (annak idején ezt az ikont csak akkor használták, ha a könyvjelzők közé elmentetted az oldal címét, innen a neve). A head-be beszúrsz egy ilyet:
<link rel="favicon" href="valami.png" type="a kép MIME típusa">
1) Csinálsz egy valami.css nevű fájlt ezzel a tartalommal:
body { /*az egész oldal beállításai */
background-color: #000000; /* fekete háttérszín */
}
.box { /* minden class="box" elemre a HTML-ben: */
border: 1px solid #FFFFFF; /* 1 pixel vastag folytonos fehér keret */
padding: 10px; /* felül-jobbról-alul-balról 10 pixel belső margó */
color: #FFFFFF; /* fehér betűszín */
}
2) A html fájl head tag-jébe:
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="valami.css">
Ezzel adtad meg, hogy az oldalhoz legyen valamilyen kinézetet befolyásoló fájl betöltve.
3) A html fájl body tag-jébe:
<div class="box">Ez egy teszt szöveg</div>
A div egy általános célú tároló, amely szélességben kitölti a rendelkezésre álló helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!