A javascriptet mennyi idő megtanulni kb? Ti nektek meddig tartott elsajátítani a javascriptet? A lényeg kb 5 hónapja kezdtem el megtanulni a weboldal készítést (HTML5, css, PHP, oop, stb) Ezeket tudom használni. De valahogy a javascript eléggé fura.
Maradjunk annyiban, hogy a jQuery egy JavaScript library. ELŐFELTÉTEL, hogy értsd a JavaScript-et, mielőtt használod.
A tanulási idő relatív. És tök fölösleges ezen a kérdésen ácsorogni, ha meg akarod tanulni, tanuld, kezdd el.
> De valahogy a javascript eléggé fura.
Ha ezt konkrét kérdésekké tudod formálni, akkor választ kaphatsz rájuk.
Ha a JS az első programnyelved, akkor elhiszem, hogy "eléggé fura" :) Én úgy fél - 3/4 éve csinálom, és teljesen otthonosan érzem magam benne. Lassan már a bind metódust is értem :) Bár nem vagyok profi programozó, azért azt hozzá kell tennem, hogy az elmúlt 25 évben azért programozgattam már pár nyelven. Kb sorrendben: Basic, Pascal, C++, Fortran, Java, Python. A JS ezekhez képest egy csomó újdonságot adott. Nekem legalábbis teljesen új dolog volt, hogy vannak benne aszinkron függvények, callback függvények, és hogy egy függvény másik függvényt is kaphat argumentumként.
a jQuery nem programnyelv, hanem egy függvény-könyvtár JS-hez. És egy csomó mindent sokkal könnyebb megcsinálni vele, mint tiszta JS-tel. A kitaposott út esete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!