Programozók! Árulja már el valaki, hogy miért jó fekete
háttérszínű fejlesztőkörnyezettel programozni?
Figyelt kérdés
Én is programozó vagyok, de valahogy engem rohadtul idegesít a sötét alapon világos betű alig igazodok ki rajta, és alig látom. Valaki mondja meg, hogy mi értelme van így ennek? Vagy csak egyesek lelki világához az áll közelebb?
Nekem sokkal kellemesebb, a fehér hátteret utálom, ha tehetném, weblapoknál is lecserélném :D
Nem vakít annyira a monitor, jobban látom a betűket, és nekem kevésbé fárasztja a szemem.
2016. márc. 28. 16:18
12/20 anonim válasza:
Ez megszokás kérdése, mint az a válaszokból is látszik.
A sötét háttér nyilván jobb a szemnek, de csak akkor, ha a betűkép is elég jól van megválasztva és ha az előtérszín nem túl világos.
Egyébként, fekete háttéren fehér betűk soha nem voltak használatosak. Amit a sötét háttér fehérnek láttat, az valójában világosszürke.
2016. márc. 28. 17:58
13/20 anonim válasza:
Ja, még annyit, hogy a programfejlesztőknek az editorban erősen javallott monospaced (pl. courier) betűtipust választaniuk, mert a változó betűszélesség is terheli a szemet.
2016. márc. 28. 18:01
14/20 anonim válasza:
#13 hát az nálam alap. :)
2016. márc. 28. 18:20
15/20 anonim válasza:
A szemnek akkor komfortos ha a háttér megegyezik a külvilág szívével és a háttéren a szöveg kontrasztos, tehát jól elkülöníthető a háttértől. Ha éjszaka olvasol akkor a fekete háttér fehér betűkkel az egészségesebb és könnyebb a szemnek, ha nappal egy világos szobában, akkor a fehér háttér fekete betűkkel. Én is e szerint váltogatom.
2016. márc. 28. 18:29
16/20 anonim válasza:
*szívével = színével :)
2016. márc. 28. 18:29
17/20 anonim válasza:
A legszembarátabb szintaxis színező séma a zenburn. Szó sincs arról, hogy a fekete háttér előtt világító fehér betűk lennének, az a jó, ha kevésbé kontrasztos a szöveg, a színek pasztelesek, és a háttér sem teljesen fekete. Hosszútávan nagyon kevéssé megterhelő.
2016. márc. 29. 01:34
18/20 anonim válasza:
17: Ez így van.
2016. márc. 29. 01:44
19/20 anonim válasza:
Éjszaka a sötétben amikor benyomok egy visual studio-t ne baxa ki a szemem a fény :D
Ugye ha olvasol akkor kevesebbet pislogsz...és ez jobban kíméli a szemed, mert nem a fehér fény süt az arcodba és fárasztja a szemet...
De ha neked a fehér alapon fekete/színes betűk jönnek be akkor használd azt :)
Én pl a fekete-fehér konzol ablakokat is átszoktam színezni, mert egy idő után zavaró :D
De a kódok nálam színesek, mert sokkal olvashatóbbak számomra :)
23F
2016. márc. 29. 07:44
20/20 anonim válasza:
Számomra a fehér háttér annyira zavaró, hogy egy Care Your Eyes nevű chrome addont használok egyes weboldalakon, nem tökéletes, nekem megteszi. Mondjuk a redditel nincs bajom...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!