Pythonhoz melyik a legjobb magyar nyelvű tutorial?
Én is kerestem,de van amelyik a 2.x verzióhoz van, van ami a 3.xhez, van ami csak a doksi lefordítva..stb
Szóval a 3-as verzióhoz melyik a legjobb magyar tutorial?
10, ez olyan ellentmondásos volt
A pythonra külön kell keresni de a Pascalt egészítsük ki ezzel-azzal.
Nem tudom, hogy mi ebben az ellentmondás?
A pascalnak ma az oop változatát használják, ettől függetlenül aki pascalt tanul, 100 %-ban tudja hasznosítani a szerzett ismereteit oop-ben is.
Egyébként egy python fejlesztői állást mégis csak találtam, de itt meg ez a baj:
Competencies:
Excellent verbal and written English
Ability to take ownership and proactively follow up on issues
Ability to work in a team and to work well under pressure in a Front-Office environment
Qualifications:
BSc / MSc in Mathematics, Physics, Engineering or Computer Science
"Toolprogramozáshoz rengeteg helyen használnak python t"
Tekintve, hogy eleve egy toolnyelv.
Ez azonban nem változtat a tényen, hogy olyan embereket nem keresnek sehol, akik csak pythonban jártasak. Olyanokat keresnek, akik valamilyen nyelvben, valamely területen szert tettek tapasztalatra és emellett ha a python is az erősségük, akkor kellenek, vagy kellhetnek. Nem véletlenül.
Sajna nem tudom melyik a legjobb magyar tutorial, de hozzászólnék az előttem levőkhöz mint főállású Python fejlesztő.
Magyarországon több olyan startup is van, ahol teljes rendszereket valósítanak meg Python nyelven; az egyik legjelesebb képviselője a nyelvnek a Prezi. Akármilyen nyelvet is tanulsz meg, az _tisztán_ nem lesz elég ahhoz hogy érvényesülj. A Pythont, vagy sokat emlegetett Pascalt nem tart tovább 2-3 napnál megtanulni (éveket programoztam Pascalban, tudom mit beszélek).
A kiegészítő technológiák, függvénykönyvtárak megismerése ami időbe telik, és amitől tényleg kompetens munkavállaló leszel a piacon. Ha csak annyi képességed van, hogy ismered a XY nyelvet nagyjából olyan hírértékkel bír mint hogy van érettségid: az alap, nem érdekel senkit.
"A Pythont, vagy sokat emlegetett Pascalt nem tart tovább 2-3 napnál megtanulni (éveket programoztam Pascalban, tudom mit beszélek). "
Ezek szerint mégsem, mert sem a pythont, sem a pascalt nem tanulja meg 2-3 nap alatt még az sem, aki már régóta a szakmában van. Ha így lenne, dunát lehetne rekeszteni a sok programozóval és nem lenne ennyi wannabe sem.
Ezzel szemben az az állapot, hogy a prog-matra jelentkezők, negyede is veszi a kalapját az első vagy a második félévben, akik meg otthon tanulnak, azok jelentős többsége vagy egy életre elfelejti a programfejlesztést, vagy megragad a tákolás szintjén.
Egy programnyelvet megtanulni se három nap, se három hónap alatt nem lehet a nulláról.
Nem az nehéz, hogy megtanulja a nyelvi elemeket, hanem az, hogy a problémát képes legyen lefordítani az adott nyelvre.
Aki egy nyelvet ismer, az azzal ki is törölheti, ha nincs meg hozzá a készsége, hogy a nyelv lehetőségeit maximálisan, de legalább jól ki is használja. Ehhez viszont évek kellenek.
Később persze a második, sokadik nyelvnél már ott lesz az a tudás, ami kelleni fog.
Ilyen esetben lehet elmondani, hogy ha nem is 2-3 nap alatt, de pár héten belül képes átállni valaki egyik nyelvről a másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!