Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szeretnék 3D-vel foglalkozni,...

Szeretnék 3D-vel foglalkozni, hogy álljak neki?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A kérdésem az lenne, hogy szeretnék hobbi szinten 3D animációk, kisfilmek esetleg egyszerűbb játékok készíttésével foglalkozni. Kicsit beletanulni.

Azzal tisztában vagyok, hogy nem 1-2 hónap lesz mire elérek valamit is. de a kérdésem az lenne, hogy álljak neki egyáltalán?

Miből épül fel pl. egy egyszerű játék.

Milyen programok kellenek hozzá, és egy-egy program mire is való pontosan.?

2016. márc. 13. 15:54
 1/9 anonim ***** válasza:
2016. márc. 13. 16:05
 2/9 anonim ***** válasza:

Amit kérdezel, az ma már két szakterület. Az egyik a feljesztő, a másik a modellező.

Ha inkább utóbbi érdekel, akkor valami 3D CAD programmal kellene elkezdeni az ismerkedést, lehetőség szerint olyannal, amihez van könyv, esetleg részletes leírás a neten.

Ha inkább a fejlesztés érdekel, akkor előbb 2D játékok fejlesztésében kell jártasságot szerezned, ezután jöhet a 3D.

Esetleg kipróbálhatod a Gamemakert. Azzal programfejlesztői ismeretek nélkül is készíthetsz játékokat.

2016. márc. 13. 17:14
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Ezt jó tudni, hogy két külön területről van szó.

Azt hiszem én a modellezéssel is megelégednék.

A 3DsMax-ot lestem ki magamnak délután folyamán könyvet is kaptam hozzá :)

Ha jól tudom akkor ez is megfelel nekem ezen célokra igaz?

Aztán ha már tudok modellezni pár dolgot akkor majd elvállik, hogy melyiket akarom jobban vagy mi lesz.

Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.

2016. márc. 13. 19:40
 4/9 tabaki ***** válasza:

Persze, hogy megfelel, bár animációra inkább a Mayát szokták javasolni -- ettől függetlenül a Max szintén alkalmas. Hosszabb távon amúgy is mindkettővel érdemes megismerkedned. Meg még néhánnyal.

Saját célokra a Blender is tökéletes, de az professzionális szinten nem használatos.

2016. márc. 13. 21:58
 5/9 anonim ***** válasza:
Animáció készítéshez nagyon komoly számítógép kell, felső kategóriás ( processzorból csak top kategóriás intellel érdemes nekifogni. Én még hobbi szinten sem fognék neki gyengébb géppel, mert egy próbavideót lerenderelni kis felbontásban is elég sok idő egy átlagos géppel. ). Modellezni lehet egy közép kategóriás számítógéppel is.
2016. márc. 15. 20:51
 6/9 anonim ***** válasza:
5: Amikor még csak 486-osok, esetleg pentium I-esek voltak, 4,8 esetleg 16 MB-os videokártyákkal, 3D már akkor is létezett.
2016. márc. 16. 06:39
 7/9 tabaki ***** válasza:

@#5:

Szerintem én még olyan gépet nem is láttam, amilyet te elvárnál. Ez persze abból a szempontból nem érv, hogy tényleg nem is csináltam semmiféle komolyan vehető animációt (fogjuk rá, hogy ezért) -- viszont éppen a gépparkom retardált volta alapján tapasztalatból állíthatom, hogy az alapok megismerésére akármilyen csotrogány masina megfelel.

2016. márc. 16. 07:43
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat.

#5-ös szerintem nem jól látod a helyzetet.

Szeretnék nekifogni a 3D-nek, ha megy és tudom csinálni. akkor idővel szerintem az ember áldoz a hobbijára annyit, hogy vegyen egy jobb pc-t. Azonban nem fogom egyből egy 1.5 milliós géppel kezdeni mert én szeretném kipróbálni magam a 3D világában. Szerintem ez nem így müködik.

2016. márc. 16. 16:46
 9/9 anonim ***** válasza:

Kérdező: Igazad is van.

A mai gépek közül még a gyengébbek is teljességgel alkalmasak a 3D-vel való ismerkedésre. Maga a tervezés processzusa ráadásul nem is igényel komoly sebességet, erős CPU-t vagy GPU-t.

A renderelés pedig ma fényévekkel gyorsabb egy low-end PC-n, mint volt 15-20 éve egy high-end-en (Pentium II 333 Mhz, 64 MB RAM, 32 MB GPU), pedig akkor is létezett már 3D studio is meg egyéb 3D program is.

2016. márc. 17. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!