Szeretnék 3D-vel foglalkozni, hogy álljak neki?
Sziasztok.
A kérdésem az lenne, hogy szeretnék hobbi szinten 3D animációk, kisfilmek esetleg egyszerűbb játékok készíttésével foglalkozni. Kicsit beletanulni.
Azzal tisztában vagyok, hogy nem 1-2 hónap lesz mire elérek valamit is. de a kérdésem az lenne, hogy álljak neki egyáltalán?
Miből épül fel pl. egy egyszerű játék.
Milyen programok kellenek hozzá, és egy-egy program mire is való pontosan.?
Amit kérdezel, az ma már két szakterület. Az egyik a feljesztő, a másik a modellező.
Ha inkább utóbbi érdekel, akkor valami 3D CAD programmal kellene elkezdeni az ismerkedést, lehetőség szerint olyannal, amihez van könyv, esetleg részletes leírás a neten.
Ha inkább a fejlesztés érdekel, akkor előbb 2D játékok fejlesztésében kell jártasságot szerezned, ezután jöhet a 3D.
Esetleg kipróbálhatod a Gamemakert. Azzal programfejlesztői ismeretek nélkül is készíthetsz játékokat.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Ezt jó tudni, hogy két külön területről van szó.
Azt hiszem én a modellezéssel is megelégednék.
A 3DsMax-ot lestem ki magamnak délután folyamán könyvet is kaptam hozzá :)
Ha jól tudom akkor ez is megfelel nekem ezen célokra igaz?
Aztán ha már tudok modellezni pár dolgot akkor majd elvállik, hogy melyiket akarom jobban vagy mi lesz.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.
Persze, hogy megfelel, bár animációra inkább a Mayát szokták javasolni -- ettől függetlenül a Max szintén alkalmas. Hosszabb távon amúgy is mindkettővel érdemes megismerkedned. Meg még néhánnyal.
Saját célokra a Blender is tökéletes, de az professzionális szinten nem használatos.
@#5:
Szerintem én még olyan gépet nem is láttam, amilyet te elvárnál. Ez persze abból a szempontból nem érv, hogy tényleg nem is csináltam semmiféle komolyan vehető animációt (fogjuk rá, hogy ezért) -- viszont éppen a gépparkom retardált volta alapján tapasztalatból állíthatom, hogy az alapok megismerésére akármilyen csotrogány masina megfelel.
Köszönöm a hozzászólásokat.
#5-ös szerintem nem jól látod a helyzetet.
Szeretnék nekifogni a 3D-nek, ha megy és tudom csinálni. akkor idővel szerintem az ember áldoz a hobbijára annyit, hogy vegyen egy jobb pc-t. Azonban nem fogom egyből egy 1.5 milliós géppel kezdeni mert én szeretném kipróbálni magam a 3D világában. Szerintem ez nem így müködik.
Kérdező: Igazad is van.
A mai gépek közül még a gyengébbek is teljességgel alkalmasak a 3D-vel való ismerkedésre. Maga a tervezés processzusa ráadásul nem is igényel komoly sebességet, erős CPU-t vagy GPU-t.
A renderelés pedig ma fényévekkel gyorsabb egy low-end PC-n, mint volt 15-20 éve egy high-end-en (Pentium II 333 Mhz, 64 MB RAM, 32 MB GPU), pedig akkor is létezett már 3D studio is meg egyéb 3D program is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!