Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java programozást mennyi idő...

Java programozást mennyi idő alatt lehet megtanulni úgy, hogy abból meg tudjak élni?

Figyelt kérdés
23 éves nő vagyok. Emelt szinten érettségiztem infóból, C#-ot tanultam. Aztán nem mentem informatikusnak. Olyan szakmát választottam, amihez sokat kell járkálni, de közben lesérültem és egy-két óránál többet nem tudok talpon lenni. Nem tudom, hogy valaha meggyógyulok-e, remélem, igen, de a biztonság kedvéért szeretnék elkezdeni programozást tanulni, hogy legyen B-tervem. A c#-ra már nem nagyon emlékszem, az elejétől kéne kezdenem, ezért netes vélemények alapján a Java mellett döntöttem. Mennyi idő alatt lehet olyan szintre megtanulni, hogy a munkáltató nem röhög ki? Egy minimálbéres állásnak is örülnék első körben, csak ne kelljen segélyekből élnem vagy a szüleim pénzéből.
2016. márc. 8. 10:42
 1/7 A kérdező kommentje:

Ezt az online tanfolyamot néztem ki:

[link]

2016. márc. 8. 10:44
 2/7 anonim ***** válasza:
Két évig kell tanulni, és készíts nagyobb programokat is a portfóliódba, amit mellékelsz az önéletrajzodhoz. Nem rossz a C# sem, de ha elfelejtetted, akkor majdnem mindegy.
2016. márc. 8. 10:53
 3/7 anonim ***** válasza:

ezt nem lehet ilyen könnyen megmondani...

ha könnyen megérted és tudsz logikusan gondolkodni akkor gyorsabban...

ha érted az OOP szemléletet ismered és tudod is alkalmazni akkor szintén gyorsabban...

meg ugye nagyban függ attól, hogy milyen oktató anyagot szerzel, mennyi időd van tanulni...

sok helyre papír nélkül fel sem vesznek, szóval papírral több esélyed van...de otthonról is tudsz vele pénzt csinálni, ha belefogsz vagy becsatlakozol olyan projektbe, vagy távmunkát vállalsz...

23F

2016. márc. 8. 10:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha nagyon intenzíven tanulod és van némi érzéked is hozzá, akkor talán másfél évre le lehet szorítani az időt.
2016. márc. 8. 13:52
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Én fordítóból képeztem át magam, nekem kb 3 évembe telt, de mást dolgoztam közben. Szerintem is olyan 1.5-2 év a reális, ha csak a programozással foglalkozol. Egy gyakornoki pozícióhoz talán elég 1, de ahoz nagyon rá kell feküdni.

Jó kurzust nézel, jók a címszavak, de ez csak bevezető. Ha túl vagy rajta, akkor irány a Coursera, pédául

[link]

[link]

Mellette a nézz a courserán Algoritmus kurzusokat, mert az hogy oo, meg hogy tudsz java-ban ezt-azt még magában kevés.

Azért reklámozom a courserát, mert kapsz róla certificatet, amit belinkelhetsz a linked-inen. Egy-két kurzusért fizess is, mert a Verified Certificate jól mutat. Valamint ezt kezdik ismerni/elismerin. Nekem konkréten a Stanford Algorithms I-II szerzett munkát. Az kurzus is javat használ.

Aztán ott van még a Udacity Nanodegree programjai, ott is vannak remek ingyenes, és fizetős kurzusok. Ha gyakornoki melóra pályázol akkor ott érdemes nézelődni, mert ők ezt a nanodegree dolgot direkt úgy fejlesztik, hogy ha elvégzed, esélyed legyen egy gyakornoki vagy junior állásra. Jelzem, valszeg már akkor sem minimálbért fogsz kapni.

Ezt a kurzust is nagyon élveztem:

[link]

Amikor meg túl vagy az alapokon kicsit, nem árt valami saját pet-projectet csinálni, vagy beszállni valami nyílt forrású dologba, hogy azt is tudd lobogtatni egy interjún vagy az önéletrajzodban.

Nem lesz könnyű, de hajrá, meg lehet csinálni, ha igazán érdekel és élvezed a dolgot! Én már csak tudom, lassan 3 éve android és java fejlesztésből élek.

31f

2016. márc. 10. 00:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2016. márc. 10. 08:28
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
2016. márc. 27. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!