Linux alatt Makefile/make használata hogy tortenik, egy C++ program futtasanal, pl. meg kell irni eloszor egy Makefile-t vagy az alapbol megvan?
Kiegészítés a make filet a saját programodhoz neked kell megírni.
Nem sok, egy sima szöveges file.
itt talaltam egy jo videot rola:
https://www.youtube.com/watch?v=aw9wHbFTnAQ
es most ha kiakarom iratni,ugy ertem futatni ? akkor az hogyan kell megadni ?
pl. ha a program kimenete:
hello world
amugy nem igen ertem mire jo a Makefile. Azt mondta egy illeto,ha megtanulom hogyan kell hasznalni a makefile-t akkor barmilyen rendszer ele ulok,barmilyen gepen ...akkor lefogom tudni futtatni a programot.
Sokkal konyebb lessz mint pl. egy visualban, mert h itt eleg kiadni ket parancsot es kesz. De ha meg kell irnom a Makefile-t akkor viszont ez idoigenyesebb, es ugyan az van mintha sok file-bol all a program,akkor ugyan ugy meg kell irnom a gcc main.o main.cpp,... az osszesre > csak itt ha egy fileba mentem ezt akkor sokkal modularisabb lessz kesobb (ezt az elonyt latom igy elsore.)
"amugy nem igen ertem mire jo a Makefile. Azt mondta egy illeto,ha megtanulom hogyan kell hasznalni a makefile-t akkor barmilyen rendszer ele ulok,barmilyen gepen ...akkor lefogom tudni futtatni a programot.
Sokkal konyebb lessz mint pl. egy visualban, mert h itt eleg kiadni ket parancsot es kesz."
Téged jól félrevezettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!