Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehet C++ -ban "kinézetet...

Hogy lehet C++ -ban "kinézetet" adni a programnak? Tehát ne konzolos legyen, hanem legyenek gombok, szöveg mező amibe lehet írni. Stb?

Figyelt kérdés
Konzolosan már valamelyest tudok programozni, de hogy vizuális kinézete legyen a programnak azt nem. Összehúzom a gombokat a szövegmezőt Visual Studio-ban, de hogy lehet ezekkel műveleteket csinálni? Pl ha beír valamit a szövegmezőbe és utána amelyik gombra kattint az a művelet történjen. Konzolosan ez könnyű volt. Úgy kell használni a szövegmezőt mintha egy változó lenne? Mert úgy nem működik.
2016. febr. 12. 17:02
1 2
 1/14 anonim válasza:
0%
Probalkozz C#-vel
2016. febr. 12. 17:04
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Tök szuper, hogy arra, hogy hogyan csináljon grafikus felületet C++ programnak az első válasz, hogy használjon C#-ot :DD

Én speciel azt tudom javasolni, hogy kezdj el ismerkedni a QT keretrendszerrel, annak pont a grafikus felületű alkalmazások készítése a fő profilja, többek közt C++ nyelven.

2016. febr. 12. 17:10
 3/14 SimkoL ***** válasza:
Tudom most sok jót nem fogok kapni :) Ha Windows akkor C++ Builder. Láblógatva minden....
2016. febr. 12. 17:32
 4/14 anonim ***** válasza:

Nem ismerem a C++ buildert, de ha könnyebb a használata mint a Qt -nak akkor inkább azt használd ha mindenképpen akarsz GUI -t.

Természetesen a Qt is könnyen használható, tanulható, meg nagyon sok minden van benne, de kezdő szinten nem fog menni.

Kódilag egy gombnyomás hozzákötése egy funkcióhoz:

connect(gombMutato, &QButton::click, funkcio)

2016. febr. 12. 17:48
 5/14 anonim ***** válasza:
Google("c++ gui");
2016. febr. 12. 18:04
 6/14 anonim ***** válasza:
Visual C++ .NET by Microsoft.
2016. febr. 12. 18:12
 7/14 A kérdező kommentje:

Találtam nCore-n egy könyvet a témával kapcsolatban.

Ez a neve: C++ GUI Programming with Qt 4, Second Edition.

Szerintetek érdemes elkezdenem olvasni vagy inkább a netről halásszam össze az infókat?

2016. febr. 12. 18:14
 8/14 anonim ***** válasza:
Azt csinálsz amit akarsz egyébként. Akár a könyvtárba is elmehetsz :P
2016. febr. 12. 18:23
 9/14 anonim ***** válasza:

Hát ha már tudsz programozni akkor mindenképp a Qt a neked való.

Én a videós tutoriálokat ajánlom...mondjuk lehet csak számomra uncsi könyvből olvasgatni az ilyesmit.

2016. febr. 12. 19:28
 10/14 anonim ***** válasza:
Amit te akarsz, arra valók a visual fejlesztőrendszerek. Ahogy SimkoL megválaszolta, a vc++-ban kellene fejlesztened. Abban klikkelésekkel kialakíthatod a programod kezelőfelületét és nem kell tanulgatnod mi az az esemény-vezéreltség (eree kérdeztél rá), mert egy pillanat alatt rá fogsz jönni.
2016. febr. 12. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!