Hogy lehet C++ -ban "kinézetet" adni a programnak? Tehát ne konzolos legyen, hanem legyenek gombok, szöveg mező amibe lehet írni. Stb?
Tök szuper, hogy arra, hogy hogyan csináljon grafikus felületet C++ programnak az első válasz, hogy használjon C#-ot :DD
Én speciel azt tudom javasolni, hogy kezdj el ismerkedni a QT keretrendszerrel, annak pont a grafikus felületű alkalmazások készítése a fő profilja, többek közt C++ nyelven.
Nem ismerem a C++ buildert, de ha könnyebb a használata mint a Qt -nak akkor inkább azt használd ha mindenképpen akarsz GUI -t.
Természetesen a Qt is könnyen használható, tanulható, meg nagyon sok minden van benne, de kezdő szinten nem fog menni.
Kódilag egy gombnyomás hozzákötése egy funkcióhoz:
connect(gombMutato, &QButton::click, funkcio)
Találtam nCore-n egy könyvet a témával kapcsolatban.
Ez a neve: C++ GUI Programming with Qt 4, Second Edition.
Szerintetek érdemes elkezdenem olvasni vagy inkább a netről halásszam össze az infókat?
Hát ha már tudsz programozni akkor mindenképp a Qt a neked való.
Én a videós tutoriálokat ajánlom...mondjuk lehet csak számomra uncsi könyvből olvasgatni az ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!