C# adatbázis kezelés, nyilvántartás kezelő program segítség?
Helló.
Nyilvántartás kezelő programot kell készitenem 1 pizzériának, tárolni kell a neveket,rendeléseket,és a dátumokat,illetve vissza kellene tudni keresni dátum szerint. Hogy tudnám meg valósitani?
Eljutottam addig,hogy készitettem egy DataSet-et,azon belül van egy DataTable-m, neveket,cimet,telefon számot, pizza rendeléseket(méret szerint kicsi,közepes,nagy stb),be tudom vinni,de a dátumokat nem.
Létrehozok 1 sort ami igy néz ki: név cim telefon kis pizza ,közepes stb , amikor rendel még egyet az adott személy nem új sorba teszem,hanem a pizza értékét növelem 1-el. de viszont az uj rendeléshez kellene még egy dátumot hozzáadnom,úgy hogy az előzőt ne irja felül. Ötletek?
Mysql adatbázist ha nem szükséges,akkor nem szenvednék vele,mert nem értek hozzá.
ha minden rendelést külön tárolok,akkor ugyanaz a név rengetegszer fog szerepelni az adatbázisban.
pl: XY 1 kicsi - dátum
XY 1 kicsi - dátum
tudom ezt valahogy összesiteni,hogy a datagridview-ben xy 2 kicsi-t mutasson?
Bizony, ha programozni akarsz, akkor tanuld meg az adatbazis kezelest, nagyon sokzsor hasznos.
C#-hoz nem kell MySQL, ott az SQLite (neked boven eleg) nem kell hozza telepiteni, egy fajlban tarolja az adatbazis, .net kompatibilis, SQL nyelvet hasznal.
Es ne noveld a pizza szamot. Ronda. Uj megrendeles, uj rekord. Adatbazis erre valo, ha erdekel, hogy Nagy Geza mennyit rendelt, akkor egy COUNT megmondja azonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!