Segitenetek a PASCALBAN?
Figyelt kérdés
Az lenne a problemam, hogy nem ertem mire jo az EOF es az EOLN, mire szolgalnak? van pl egy szam.in nevu allomany ismeretlnenek a tagok es ezekkel hogyan nezzuk meg... koszi elore is 16/F2010. márc. 28. 17:48
1/7 anonim válasza:
A file szerkezetét mindenképpen ismerned kell, csak az adatbázisok tartalmaznak információt a saját szerkezetükről, a normál adatfile-ok nem. Mondjuk számokat írtál bele writeln-nel, vagy begépelted a jegyzettömbbe enterrel elválasztva, és szamok néven nyitottad meg. Akkor így olvashatod be:
i:=1;
while not eof(szamok)
readln(szamok, a[i]);
end;
2/7 anonim válasza:
Bocs, kimaradt az i:=i+1;, értelemszerűen.
3/7 anonim válasza:
Mivel az előző válaszolónak olyan baromi nehezére esett a kérdésre reagálni :
EOF - End of File
EOLN - End of Line
A maradékban az eszed és legrosszabb esetben egy angol szótár segíteni fog.
4/7 anonim válasza:
Kicsit visszavehetnél az arcodból, ugyanis lényegesen adekvátabb választ adtam, mint te, teljesen fölösleges volt beszólni. Egy rövidítés feloldásával még nem adtál választ a kérdésre, amit talán el sme olvastál rendesen.
5/7 anonim válasza:
Nem tudom miért esett neked nehezedre kicsit segíteni neki. Egy beollózott kódrészből nem tanul semmit sem. Inkább segítenél neki elindulni a jó irányba, és magyarázni, nem pedig durcizni, ha butaságot csinálsz. Kérsz egy csokit?
6/7 anonim válasza:
A kódrészlet nem ollózva volt, hanem én írtam itt helyben, és annak, akinek van fogalma a Pascal alapjairól, többet segít, mint egy egyszerű szómagyarázat, amiből az égvilágon semmit nem tud meg. Csak arra akartam utalni, hogy teljesen fölösleges volt beszólnod. Na szép napot.
7/7 anonim válasza:
Húú te írtad. Na tényleg kapsz egy csokit, ha adsz egy postai címet ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!