Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Segitenetek a PASCALBAN?

Segitenetek a PASCALBAN?

Figyelt kérdés
Az lenne a problemam, hogy nem ertem mire jo az EOF es az EOLN, mire szolgalnak? van pl egy szam.in nevu allomany ismeretlnenek a tagok es ezekkel hogyan nezzuk meg... koszi elore is 16/F
2010. márc. 28. 17:48
 1/7 anonim ***** válasza:

A file szerkezetét mindenképpen ismerned kell, csak az adatbázisok tartalmaznak információt a saját szerkezetükről, a normál adatfile-ok nem. Mondjuk számokat írtál bele writeln-nel, vagy begépelted a jegyzettömbbe enterrel elválasztva, és szamok néven nyitottad meg. Akkor így olvashatod be:

i:=1;

while not eof(szamok)

readln(szamok, a[i]);

end;

2010. márc. 28. 17:56
 2/7 anonim ***** válasza:
Bocs, kimaradt az i:=i+1;, értelemszerűen.
2010. márc. 28. 17:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Mivel az előző válaszolónak olyan baromi nehezére esett a kérdésre reagálni :

EOF - End of File

EOLN - End of Line

A maradékban az eszed és legrosszabb esetben egy angol szótár segíteni fog.

2010. márc. 29. 09:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Kicsit visszavehetnél az arcodból, ugyanis lényegesen adekvátabb választ adtam, mint te, teljesen fölösleges volt beszólni. Egy rövidítés feloldásával még nem adtál választ a kérdésre, amit talán el sme olvastál rendesen.
2010. márc. 29. 09:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért esett neked nehezedre kicsit segíteni neki. Egy beollózott kódrészből nem tanul semmit sem. Inkább segítenél neki elindulni a jó irányba, és magyarázni, nem pedig durcizni, ha butaságot csinálsz. Kérsz egy csokit?
2010. márc. 29. 10:23
 6/7 anonim ***** válasza:
A kódrészlet nem ollózva volt, hanem én írtam itt helyben, és annak, akinek van fogalma a Pascal alapjairól, többet segít, mint egy egyszerű szómagyarázat, amiből az égvilágon semmit nem tud meg. Csak arra akartam utalni, hogy teljesen fölösleges volt beszólnod. Na szép napot.
2010. márc. 29. 14:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Húú te írtad. Na tényleg kapsz egy csokit, ha adsz egy postai címet ;)
2010. márc. 30. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!