Unityben mennyire érdemes szétszedni a scripteket?
Akkor erdemes szetszedni oket, ha kulon egysegbe akarod szervezni a kododat. A program futasanak szempontjabol mindegy, akar egyetlen fajlba is omleszhetsz mindent, kvazi semmi kulonbseg nem lesz - kiveve, hogy te a budos eletben nem fogod atlatni tobbet a kododat :)
Tehat: ha egyedul dolgozol, akkor is probalj valamilyen logika menten haladni, valamilyen egyseges logika alapjan egysegekre bontani a kodot, igy a jovoben is at fogod tudni latni.
Ha massal dolgozol, akkor kell valami egyseges megegyezes, hogy hogyan kodoltok.
Pl én egy kétmillió soros programkódban szoktam hibákat javítani és néha elég zavaró dolgokon kell keresztül verekednem magam, amit 10-15 éve követtek el mások.
Mondjuk én náci vagyok ilyen szempontból, én már azt is legyilkolnám, aki rövidítéseket használ változónévnek.
A vegeredmeny ugyis be fog toltodni. Most a te programod (csak maga a program) par kilobajt. Ha a unity nem toltene be egyszerre kb mindent (de megteszi) akkor lehet sporolnal par kilobajtot. Regen ez szamitott, de amikor a legalapabb gep is 4GB memoriaval jon ki, hidd el, hogy egy jol megirt, atlathato, tehat konnyen karbantarthato es kovetheto program nagysagrendekkel hatekonyabb lesz, mintha barmilyen ilyen optimalizalast akarnal csinalni.
A fordito SOKKAL jobban tudja, hogy a gepi kod hogyan lesz a legjobb. te azzal foglalkozz, hogy a kodod strukturaja es felepitese legyen esszeru es optimalis :)
De szàmít mert ha lesz ezer update metódusod akkor mind az ezer meghívódik sorjàban.
Èn màshigy szoktam szervezni unityben mindent.
Osztàlyaim vannak rengeteg ès csak olyan 2-3 darab olyan scriptem ami bàrmit is örököl a behaviourtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!