Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudnám ezt megoldani...

Hogyan tudnám ezt megoldani Pythonban? (lent)

Figyelt kérdés
Írtam egy kis programot ami megmondja, hogy egy szám 0, 1, negatív vagy több mint egy. Elmentettem, ha rákattintok behozza a fekete ablakot kiírja a kérést (adjon meg egy számot). Beírom de ha utána entert nyomok kilép, mi lehet a baj?
2016. jan. 23. 15:04
 1/7 tabaki ***** válasza:

Remek. Ennek alapján bárki elképzelheti, vajon mit írhattál, kár, hogy mindenki másé működni fog, a tied meg nem. Ez a zárt forráskód nagy hátránya.

De gondolom, nagyon fontos úgyse lehet, ha itt, a laikusok között keresed a választ, nem pedig a Programozás rovatban.

2016. jan. 23. 16:20
 2/7 A kérdező kommentje:

Telefonról vagyok így csak az utolsó két sort írom ki:

else:

print (" Az ön által megadott szem több mint egy(1))

Elég?

2016. jan. 23. 18:12
 3/7 anonim ***** válasza:

A legutolsó sorba:

asd=raw_input('Press Enter to exit!')

2016. jan. 23. 18:24
 4/7 tabaki ***** válasza:

Ugye, csak viccelsz? Annak ellenére, hogy valószínűleg #3 válasza a megoldás, de ennek alapján még arra sincs garancia, hogy a programod egyáltalán eljuthat eddig a sorig. Én mindenesetre hiányolom belőle az idézőjel bezárását is.

Az erre járó parafenomének talán az é kérdésemet is meg tudják válaszolni egy füst alatt:

Mi a baj a novellámmal? Ez az utolsó sora:

„Nem” -- gondolta Annabella -- „Nem, nem, soha többé.”

2016. jan. 23. 19:18
 5/7 A kérdező kommentje:

Bocsánat, kimaradt a " jel.

3-asnak Köszönöm

2016. jan. 23. 20:00
 6/7 Ozmium42 ***** válasza:
A program automatikusan kilép, ha teljesült az utolsó sora. Ezt vagy úgy tudod kezelni, hogy eleve parancssorból futtatod a programod. A másik, hogy a végét megakasztod egy input() paranccsal. Python 2.x verzióban raw_input(), de te 3-at használsz, ez látszik abból, ahogyan a print függvényt használod. Remélhetőleg nem kevered össze.
2016. jan. 23. 22:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Alternatíva:

import subprocess #az elejére

subprocess.call('cmd.exe /k') #utolsó sorba

2016. febr. 20. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!