Autodidaktából egyetemista mekkora váltás?
A programozásos tárgyakkal valószínűleg nem lesz gondod. De nem is ezeken szoktak kipotyogni az emberek, hanem a matekon. Ha abból is jó vagy - deriválás, integrálás csuklóból - akkor nem kell aggódni. De az is elég, ha jó agyad van és bírod a tempót. :)
Szerintem alapozz egy kicsit matekkal - ha még nem tetted -, aztán hajrá, érdemes. :)
Nem nehezebb, mintha otthon olvasnál napi 7-8 órát.
Eleve tematikus az oktatás, tudsz kihez fordulni ha valami nem tiszta (évfolyamtársak).
A kibukás oka valóban a matek és emellett az, hogy sokan ott szembesülnek azzal, hogy a prog-mat mit is jelent. Ott tudják meg, hogy ez nem arról szól, hogy őket hackerré képzik az első félévben és pláne nem arról, hogy a diploma kézhezvétele után sorok kígyóznak majd előttük, egymással versenyezve, hónuk alatt a nettó fél millás munkaszerződéssel.
Én veled kapcsolatban egy kicsit ott vagyok elbizonytalanodva, hogy ennyi gyakorlat ellenére is van benned még félsz.
Szerintem menj be az ELTE-re vagy a BME-re és ülj be egy-két előadásra, vagy környékezz meg néhány első- vagy másodévest.
Kösz mindenkinek. Átgondolom az itt leírtakat.
Alapoztam valamennyi matekkal még pár éve és azokban a témákban elég mélyen el is merültem, amik viszonylag fontosak voltak a számomra, de biztosan van még mivel tömni a koponyám. Egyébként viszonylag jó érzékem van a matekhoz, de zseni azért nem vagyok.
Az is igaz, hogy fel kéne mérnem a terepet alaposabban. Úgy valószínűleg megtudhatom, hogy mire számítsak majd.
Mentek a zöldek! ;)
Eltén belefutnak ebbe páran. Öröm nézni, ahogy buknak az önjelölt programozók, mert nem hiszik el, hogy nem értenek még mindenhez. Kapálódznak, hogy ez is fölösleges, meg az is, nekimennek a tanárnak, hogy ezt nem is kell tudni, vagy nem úgy van, aztán a tanár a hülye. Ilyen hozzáállással ne iratkozz be egyetemre, mert nem ér semmit.
Viszont ha megfelelő alázattal állsz hozzá és elismered, hogy még nem tudsz mindent, akkor nem lesz gond. Ha értesz már a dolgokhoz, de nem rontasz neki a tanárnak vele, hogy jobban tudod, akkor nem lesz nehéz dolgod, esetleg a matekos tárgyakon foghatnak meg, de azt át lehet vészelni. Legrosszabb esetben fizetsz néhány ezret egy matematikus hallgatónak, hogy magyarázzon el pár dolgot-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!