Lazarus Pascalban mely funkcióval tudom a képernyőre kiírt karaktereket beolvasni?
Nem tudtam elsőre eldönteni, hogy most valami nagyon vad dolgot akarsz végrehajtani, vagy egyszerűen csak nem vagy tisztában az alapokkal?
"ReadLn úgy tudom fájlból olvas" meg billentyűzetről.
"Elég, ha a 8.1-re koncentrálunk."
Ha nem akarsz direkt kihasználni valami nagyon speckó dolgot, ami csak az adott Windows-verzióban található meg, akkor technikailag tök mindegy, hogy Win7, 8, 10, vagy akár XP alá fejlesztesz. #3 azért kérdzett rá az oprendszerre, mert fejleszthetsz akár Linux alatt is.
Ha te ki akarsz írni egy kettes számrendszerbeli számot, majd a helyére az invertáltját kiírni, a legegyszerűbb, ha egy stringbe beírod azt a számot. Kiírod a stringet a képernyő adott pontjára (ha nem fix, akkor is le tudod kérdezni a kurzorpozíciót), majd magán a stringen hajtod végre az invertálást. Aztán ugyanarra a pozícióra kiírod az új stringet. Tök egyszerűen megvan, és nem kell hozzá sem mutató, sem mindenféle alacsony szintű hókuszpókusz, és még a programod is egyszerűbb, mint ha az egyszer már kiírt karaktereket próbálnád visszaolvasni. Mindössze a crt unitra lesz majd szükséged a pozícionáláshoz.
Ha programozol, törekedj mindig az ésszerű megoldásokra! Miért akarnád a lehető legnyakatekertebb módon megoldani azt, ami tök egyszerűen is megoldható?
Aj, de csúnyán le lettem pontozva, mondhatom, érdemes volt hajnali négyig matatnom a progival. Pedig nekem ()az ékezetektől eltekintve) Windows-konzolban is tökéletesen működik, azóta kipróbáltam. Sebaj, itt a következő, ez szimplább, talán nagyobb sikert arat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!