SZerintetek 2016-ban érdemes programozónak tanulni?
Mindenki azt hasznalja ami neki kenyelmes, nem lehet mindenkinek ugyan az.
"a daemon toolsba beépítettek egy programot miszerint megfigyelik milyen iso fájlokat mountolok be"
Akkor az benne van a felhasznalasi feltetelekben is, mert ilyet nem lehet feltunes nelkul csinalni.
Azért ezt nem mondanám, kb varázslatot műveltek a környezet streamelésével(főleg a régi konzolokon), már ebben az egy feladatban lehetett legalább annyi munka, mint pl a gta2 ben összesen. De mondhatnám a járókelők randomizálását is, munkaórában teljesen biztos vagyok benne, hogy a programozóknak sokkal nagyobb feladatuk volt, mint a grafikusoknak.
Vagy pl a skyrim, a környezeten 3(!) grafikus dolgozott, és 12 level designer akik "legóztak" az elemekkel.
Amúgy persze, miért ne lenne érdemes, még nagyon messze vagyunk attól, hogy túl sok lenne a programozó.
Csináltak közben pl egy red dead redemption t is, nem 5 évig dolgoztak rajta(a pc s verziót végképp ne keverd ide, azért jött jóval később, mert így sokkal többet tudtak keresni, rengetegen megvették a megjelenésekor a régi konzolokra, aztán az újakra, és pc re is, nem volt egyéb oka).
Két pont volt, ami már hasonló szinten megvolt a negyedik részben is, a lövöldözés, és a jármű fizika(habár itt inkább mondanék visszalépést), ezeken kívül mindennél legalább akkora ugrás volt, mint a 4 és a san andreas között - nem véletlenül a streamelést emeltem ki, ez nem egy "kicsit jobb" megoldás, hanem aláz-gyaláz mindent amit eddig láttunk bármilyen játékban. A gyalogosok randomizálása inkább a jobb hardvernek köszönhető(kivéve, ha ezt is összehozták a régi konzolokon, de felteszem nem).
És azért nem kell eltúlozni a dolgot, a gta5 is ugyanolyan ronda, mint akármi más ha teljesen le van húzva a grafika(sőt, az első indításnál a felbontáson kívül mindent a legalacsonyabb beállításra rakott, és őszintén rácsodálkoztam, hogy milyen szarul néz ki). Mindent feltekerve is inkább művészileg szép, mint technikailag(a világ méretét ismerve persze ez teljesen érthető).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!