Valaki elmagyarázná Nekem a Boole algebrát? És az igazságtáblát?
Értem, hogy melyik jelölés mit jelent meg, hogy pl ha egy állítás igaz igaz mind, stb. De az igazságtáblát nem értem. Oké felírom mondjuk, hogy A BC BC. Ezután tudom, hogy 1-7-ig felírom a számokat kettes és 10-es rendszerben, de, hogy jön ki a harmadik része a táblának? Hogy 0,0,0,1,1,1,0,stb.?
Hiányoztam arról az óráról amikor a tanár elmagyarázta, az osztályban sem nagyon érti senki.
Már megnéztem minden leírást de még most sem tiszta lehet Én vagyok a hülye. Kérlek ne a wikipédiából másoljátok ki a szöveget, vagy küldözgessetek linket, mert már láttam mindet. Ahogy Ti elmagyaráznátok hétköznapi nyelven úgy írjátok le nekem.
Előre is köszönöm!
Üdv!
Egy muveletnek van igazsagtablaja. Eloszor a bemeneti parametereket irod fel (A, B, C), aztan ha kell reszeredmenyeket, majd a kimeneti oszlop jon.
A|B|A vagy B
0|0|0
0|1|1
1|0|1
1|1|1
A bemeneti parameterek minden ertekehez (2 eseten 4, 3(ABC) eseten 8 sor) tarsitasz kimeneti erteket, ez az igazsagtabla.
#1:
Nem mondom, hogy a kisujjamban van a Boole-algebra, de ha így magyarázza el nekem valaki, még a lila köd szintjén sem fogtam volna fel belőle semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!