Segítene vki matlabban?
A lenti forráskódot szeretném egy random generátorral kiegészíteni, jobban mondva felcserélni a "rand" függvényt benne(mondjuk Neumann generátorral v akár Monte carlo szimuláció segítségével végrehajtani vmi hasonlót, de lényegében tiszta mindegy, csak ne a beépített random legyen) Tudna ebben vki segíteni?

Én úgy tudom, Neumann-generátornak hívnak általában minden PRNG-t, vagy a másik lehetőség, hogy csak azt, amit ő leírt (négyzetre emelés, meg egy kis kutyulás).
A Monte Carlo szimulációHOZ kell random generátor, az magában nem ír le ilyen módszert.
Szóval nem tudom, mire akarod cserélni (jobbra? rosszabbra?), de itt azt írja, hogy választhatsz is alapból, mert több van beépítve:
Ráadásul ott van beépítve a Mersenne Twister, aminél jobbat nem nagyon fogsz tudni írni (szerintem találni sem).
A fentiek ismeretében pontosítanád a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!