Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van itt valaki aki tud R-ben...

Van itt valaki aki tud R-ben programot írni?

Figyelt kérdés
Kellene készítenem egy programot európai opcióról R-ben, de még soha nem csináltam ilyet, nem is tudom hogyan kezdjek hozzá. Valaki tudna segíteni benne?
2015. dec. 21. 15:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Valami konkrétum nem ártana, ez így kevés.
2015. dec. 21. 20:25
 2/8 anonim ***** válasza:

Most túl késő van, de amúgy érdekelne.

[link]

2015. dec. 21. 22:50
 3/8 A kérdező kommentje:
Ez lenne a feladat:Kérje be egy európai eladási opció jellemző értékeit: lejáratig hátralevő idő (évben megadva), kötési ár, illetve a részvényre vonatkozó adatokat (kezdeti árfolyam, növekedés mértéke(i), csökkenés mértéke(i)) és végül a kötvény kockázatmentes kamatlábát. Számolja ki ezen vételi opció igazságos árát egy kétlépéses bináris piacon!
2015. dec. 22. 09:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Hol akadtál el? Az ár kiszámítását itt írják le:

[link]

R osztályok:

[link]

Példák:

[link]

2015. dec. 22. 13:44
 5/8 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy mielőtt megkaptam ezt a feladatot még sohasem láttam és használtam ezt a programot, ezért már az elejétől bajban vagyok. Magát az opciót tudom, hogy micsoda és hogyan kell számolni, de hogy ezt hogyan lehet ebben megadni azt nem tudom.
2015. dec. 23. 12:16
 6/8 anonim ***** válasza:

Az alaptípusokhoz Solymosi R jegyzetét ajánlom. Ott meglátod, hogy mit jelent a c().Logikai érték kell, meg számok.

[link]

Én azt is tárolnám vagy számmal, vagy logikai értékkel, hogy call vagy put opció-e, mert lehet, hogy másként kell számítani az árat.

A megadott példában ez szerepel:

# define an S4 class for people

setClass(

"Person", #az osztály neve

representation(name="character", age="numeric"), #az adattagok alapértelmezett értékeikkel

prototype(name=NA_character_, age=NA_real_) #az adattagok típusai; neked a numeric (szám) és a logical (logikai) kell

)

R-ben három logikai érték van: a TRUE, a FALSE és a NULL. Ezt kihasználhatjuk arra, hogy érvényesítve van-e az opció. A típus (call vagy put) tárolására használt logikai értékhez használd a TRUE és a FALSE értékeket.

2015. dec. 23. 13:28
 7/8 anonim ***** válasza:

Az opciónak ki kell számítani az árát.

# create a generic method called 'talent' that

# dispatches on the type of object it's applied to

setGeneric(

"talent", #a függvény neve

function(object) { #a függvény törzse

standardGeneric("talent")

}

)

Ha tanultál már egy C szerű nyelvet, akkor a szintaxis nagy része ismerős lesz. Itt most adok egy példát arra, hogy néznek ki a vezérlési szerkezetek:

queue2 <- function(n, aRate, sRate){

if (n <= 0) {return (0)}

else {

vec <- c(1:n)

vec[1] <- 0

for (i in 2:n){

ls <- rpois(1, sRate)

la <- rpois(1, aRate)

vec[i] = max(0, (vec[i-1] + ls - la))

}

return (vec)

}

}

A behúzások nem fontosak, a blokkokat kapcsos zárójelek határolják. Sor végére tehetők pontosvesszők. Egy sorba több utasítás is írható. Az indexelést a legtöbb nyelvtől eltérően 1-től kezdi. Erre ügyelni kell.

2015. dec. 23. 13:37
 8/8 anonim ***** válasza:

A fenti részben hibás az a megjegyzés, hogy a függvény törzse. Valójában azt a sort ne változtasd.

setMethod(

"talent", #a generic neve

signature("Musician"), #itt az osztály nevét kell megadni

function(object) { #ide írd a függvénytörzset

paste("Plays the",

paste(object@instrument, collapse=", "))

}

)

2015. dec. 23. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!