El szeretnék kezdeni programozni. Mivel és hol kezdjem?
A sulinkban csak jóval később fogjuk elkezdeni a programozást ( még egy fél év) viszont engem nagyon érdekel. Pláne , hogy később a játék fejlesztésben szeretnék elhelyezkedni. Valami tipp , hogy melyik nyelvel kezdjem? Esetleg egy jó tutorial (nem baj ha angol).
Minimális tudással már rendelkezem( inkább ne kérdezd)
Szerintem érdemes lenne megkérdezni az iskoládban, hogy milyen nyelven fogtok programozni, és azt elkezdeni. Én egyébként a C#-ot ajánlom (az én iskolámban azt tanították), én azzal kezdtem, és elég könnyűnek tartom első nyelvnek.
Ha érdekel a játékfejlesztés, akkor Unity-ben C# nyelven is tudsz programozni, bár kezdőknek nem ajánlom, jobb pár évig konzolos alkalmazásokkal tanulni.
Érdemes pár könyvet végigolvasni, mert sok hasznos dolgot megtanulhatsz a programozásról, amit tutorialokból nem tudhatsz meg.
Itt kezdd, egy kattintással:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!