Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen programozási nyelvek...

Milyen programozási nyelvek alkalmasak vírus írásra?

Figyelt kérdés
Pl.: Python alkalmas, vagy a Lua? Vagy szinte bármelyik alkalmas? Köszönöm a válaszokat előre is

2015. nov. 30. 23:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes valamilyen alacsonyabb szintű nyelvet választani, pl. C++, C, Assembly. Mondjuk ez attól is függ, hogy milyen vírust akarsz írni.

Egyébként te nem fogsz vírust írni, hidd el nekem.

2015. nov. 30. 23:18
 2/10 anonim ***** válasza:
81%

A #1-es hozzászólóval teljes egyetértésben:

"Vírust ne írj, víruskódot ne adj oda kívülállónak, ne terjessz, mert következményei beláthatatlanok!"

Forrás: Kis János, Szegedi Imre: Új víruslélektan (Cédrus Kiadó, 1991), 11. oldal

[link]

Illetve a számítógéphasználat 10 etikai parancsolatából:

"1. Thou shall not use a computer in ways that may harm people."

Azaz ne használd arra a számítógéped, hogy más embernek árts vele.

"9. Thou shall think about the social consequences of the program you are writing or the system you are designing."

Azaz számolj az általad írt program, illetve az általad tervezett rendszer társadalomra kifejtett hatásával.

Forrás: [link]

2015. nov. 30. 23:22
 3/10 A kérdező kommentje:

Szó se esett róla, hogy én szeretnék írni. Csak egy kérdést tettem fel, kíváncsi voltam, hogy van-e valami "általános" nyelv vagy valami "szabályszerűseg" a vírusírásban. Sokat olvasok az ilyen dolgokról, de erről semmit nem találtam.

Köszönöm a válaszokat, ment a pacsi!

2015. nov. 30. 23:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nincsen általános nyelv vírus írására, mert minden nagyban függ attól, hogy milyen platformot, milyen rendszereket céloz meg a vírus.
2015. nov. 30. 23:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy allitassal nem ertek egyet: "virust ne irj".

Termeszetesen terjeszteni, tovabbadni szerintem sem jo otlet.

Viszont a virusirashoz atfogo ismereteket kell szerezni a programnyelvrol, a halozatrol, a futtatasi kornyezetrol... Ha picit is szivesebben foglalkozol ezzel, mint egy szazadik tablazatkezelovel, mar szivesebben tanulsz tobbet.

Ha te jo szandekkal elobb fedezel fel egy serulekenyseget mint masok, a figyelmeztetessel, publikalassal megelozhetsz egy ujabb jelszo-kiszivargast.

Valoban nyelvfuggetlen a dolog, mert bar a klasszikus virusok assembly es c segitsegevel tudtak alcazni magukat, nem csak ilyesmi letezik. A klasszikus Hearthbleed-hez is Pythonban publikaltak exploitot, illetve a korai World of Warcrafthoz letezett olyan Lua addon, amely a felhasznalo penzet(aranyat) a tudta nelkul elkuldte masnak. (A levelkuldo fuggveny hamar deprecated lett:)

De egy etikus hacker tobbet tudna meselni, en nem ertek a temahoz csak erdekel.

2015. dec. 1. 00:59
 6/10 anonim ***** válasza:
76%

#5-ös hozzászóló:

a fenti idézet egy 1989-es hackerkonferencián lefektetett etikai normák egyike, a konzekvenciákra való odafigyelésre figyelmeztet (például ki tudja, hogy mi lesz, ha kikerül a vírus tőled) - lásd a számítógéphasználat 10 etikai parancsolatának 9. pontját.

2015. dec. 1. 01:23
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom veletlenul hogyan kerulne ki egy virus a geprol, foleg ha internetkapcsolat sincs azon a gepen amin keszul. Ha meg valami csoda folytan kikerulne a forraskod a netre ugy is csak az tudja felhasznalni aki meg is tudna irni. Ezen felul bekuldheted virusmintanak es problem solved.

De a kerdesere valaszolva altalaban olyan nyelven irjak ami gepi kodra fordul, assembly, c/c++. De Windows alatt pl az a program is virusnak szamithat ami atirja a host filet, biztos van virusirto ami nem figyeli.

2015. dec. 1. 04:19
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát, ment mindenkinek a zöld pacsi!
2015. dec. 1. 14:26
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Anno a hőskorban minden jöttment ActiveX-es vírusokat írt.

Egy egyszerű trójai adathalász cucchoz néha elég VB script is, a komolyabb férgekhez kőkemény C vagy asm.

Python és Lua pont nem alkalmas klasszikus vírusok írására.

2015. dec. 1. 23:44
 10/10 joshy8084 válasza:
Vannak VisualBasic-ben írt kártékony kódok is, illetve olyan automatizáló nyelveken is, mint az AutoIt.
2015. dec. 3. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!