Miért pont C#-t tanítanak info szakközépben?
Figyelt kérdés
Mennyi köze van a Microsofthoz?2015. nov. 27. 21:18
1/5 anonim válasza:
Gyakorlatilag a Microsoft fejlesztette ki.
A C# a .Net keretrendszer elsődleges nyelve, ami pedig minden MS platformra létezik, sőt létezik egy 3rd party változata is a MONO.
A C# egy modern managed OOP nyelv, sokoldaló és a munkaerőpiacban is keresett. Ezek mellett könnyű tanulni is, és számos gyerekbetegség hiányzik belőle ami pl a Java-ban megvan.
2/5 anonim válasza:
És nem mellékesen a programozópalántáknak később megy el a kedvük a programozástól, mivel a .NET "sz*rból épít várat", ha a kódok hatékonyságát nézzük.
3/5 anonim válasza:
Bármilyen microsoftos kütyüre írhatsz C#-ban programot. Bármire. Asztali pc, Xbox, windows phone stb.
4/5 anonim válasza:
A C# relatíve elég biztonságos nyelv és a Visual Studio is elég felhasználó barát, informatív hibaüzenetekkel. Hamarabb megtalálod benne a hibákat mint mondjuk C++-ban és gördülékenyebben lehet benne fejleszteni. Ha nem akarod elijeszteni a diákokat a programozástól, akkor ez elég jó választás lehet oktatásnál. Én nem értek egyet ezzel a módszerrel és bár a C# a kedvenc nyelvem, én mégis inkább C++-al kezdeném az oktatást. Sokan úgy tanulnak meg C#-ban programozni, hogy nem értik a .Net működését és ebből később lehetnek bajok. Ugyanakkor ha valaki tanulta C++-ban a mutatók és referenciák használatát, akkor nem olyan nehéz megértenie a .Net-es memória menedzselés működését. Másrészt a C++ nagyobb fegyelmet követel több szinten is és az jó ha van egy valamire való programozónak. Továbbá úgy gondolom, hogy igenis el kell ijeszteni az embereket a programozástól és csak az maradjon aki igazán elszánt és hajlandó nagyon-nagyon sokat tanulni.
5/5 anonim válasza:
A fenekedet a földhöz verheted örömödben, hogy C#-ot tanulsz középiskolában(!).
Szerintem a lehető legjobb választás első nyelvnek. És bár valamennyire egyetértek az előttem leírt véleménnyel, hogy más az, hogyha valaki érti mi zajlik a háttérben (szívott már pointerekkel, nyomozott már memory leak-et), szerintem ennek ma már egyre kisebb a jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!