Hogyan tudom megoldani, hogy lehessen fölfele is görgetni (Jquery-ajax)?
Adott az alábbi kód:
setInterval(function () {
$( "#chatting" ).load( "showmessages.php #line_message", function() {
$("#chatting").animate({ scrollTop: $('#chatting').prop("scrollHeight")}, 1500);
});
}, 1);
Egy chat-et szeretnék készíteni, a fenti kód pedig betölti az üzeneteket, illetve az oldal betöltésekor-és új üzenet érkezésekor lejjebb viszi a görgethető területet (div, amiben az üzenetek jelennek meg). A kód tökéletesen működik addig, amíg a felhasználó nem szeretne feljebb lapozni, hogy megnézze az előző üzeneteket. Sikerült rájönnöm, hogy a gond az idő intervallum miatt van, azonban nem tudom mi lehet a megoldás erre?
Ha görgetéssel szeretnél régebbi üzeneteket betölteni, akkor tudnod kéne az egérrel mikor görgetnek. (Gondolom nincsenek betöltve a div be a régebbi üzenetek.)
Eseménykezelésre van szükséged. pl ez.
$(document).ready(function(){
$('#chatting').bind('mousewheel', function(e){
if(e.originalEvent.wheelDelta /120 > 0) {
//fel
}
else{
//le
}
});
});
Az animatet te is bele tudod rakni. :)
Az is tervbe van véve, de mindent csak sorjában, még nagyon szokatlan nekem ez a nyelv :)
Egyelőre csak azt szeretném, hogy amikor újratöltöm az oldalt, akkor lemenjen a legutolsó üzenetig (most még az összes üzenet betöltődik). Lemegy most is, csak utána nem tudok felfele görgetni, mert ismétlődik a kód. Erre kéne elsősorban megoldás :)
Mivel tudnám figyelni, hogy mikor jön új bejegyzés?
Milyen kódok/függvények után érdemes néznem?
Sajnos nekem a jquery-javascript-ajax teljesen kimaradt, ezért nehéz kiigazodnom rajta. :)
Itt senkinek sincs rá kapacitása hogy megtanítson programozni, ez egy jó cikk: [link]
Nodejs el egyszerűbb lenne megcsinálni.
Nem kértem én senkit, hogy tanítson meg programozni. Csupán segítséget kértem ahhoz, amivel egy hete nem boldogulok, és gondoltam biztos van itt olyan ember, aki jobban ért hozzá. A probléma forrásával tisztába voltam már a kérdés kiírásakor is, csak megoldást szeretnék rá. Nem várom el senkitől, hogy a saját szabadidejében helyettem írja meg, ezért kérdeztem, hogy milyen vonalon induljak el, mik után érdemes keresgélnem, ha már említettél egy lehetséges módszert.
Az oldal amit küldtél nagyon jó, de a probléma megoldásában nem vitt előrébb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!