Segítenátek, sima C házimban?
A feladat:
Bekérni egy számot, és annak kiírni, hogy hány osztólya van, és felsorolni alá hogy ezek mellyek.
(egész számú osztók)
pl:
Adj meg egy számot: 9
Osztók száma: 3
Oztók: 1; 3; 9
Valami egszerű megoldást is mondott tnár, aszem hogy for helyet más mer minden számnak saját maga is osztója, meg hogy a szám felénél nagyobb számokat neméri meg vizsgálni, mer ugysem lez osztólya, csak saját maga. Ilyesmi, de nemtom pontosan ezt a részt.
Kérnék szépen egyki segítséget, kódot, tippet, bármit. Nagyon köszönöm!
Nyelvtan... :D
Egyébként nem nehéz.... bár a kódot nem fogom leírni de mondjuk:
szam=9
oszto=1
ha a szam%oszto (% operator) == 0 akkor osztható.
Ha osztható írd ki, ha nem akkor ne írd ki, majd a dolog végén az "oszto"-t mindig növeld egyel.
Ezt addig folytasd amíg az "oszto" összege kisebb vagy egyenlő 9/2-vel.
Nemvágom hirtelen, hogyis mondod. :/ Régvolt már c-nk. tavaly szinte
A lényeg h bekell kérni egy számot, és annak kiiratni az osztoit, 1et és önmagát is, csak nemvágom, biztos egyszerű, de akkor is.
Segíts plííz :D
{
int a=0, b=1, c=1;
cout<<"Adj meg egy szamot: "<<endl;
cin>>a;
while (b < (a/2)+1) {
if (a % b == 0){
cout<<c<<endl;
}else {}
b++; c++;
}
}
Ez c++-ban van.... valahogy így értettem.
Valahogy írd át a saját nyelvedre.
Legalább már látod, hogy hogy kell.....
Ha ezek alapján sem nagyon megy, akkor gyakorolnod kéne az alapoktól.
Hanyadik osztályos vagy? (Bár, én igazából tegnap kezdtem C++-t tanulni, de ezt összedobtam neked gyorsan. :D)
Az a gáz hogy 11 xd csak rüheljük a c-s programozást, de többit:html azt szeressük, de ez egy sz@r, dehát megkell csinalni :/
Am köszi az eddigi segitséget :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!