Szerintetek melyik a legjobban összerakott programnyelv, ami legjobban kiszolgálja a programozót, a modern paradigmákat és a leglogikusabb?
Érdekes kérdés.
Ugyanis mindenkinek az a legjobban összerakott és leglogikusabb programnyelv, amelyet a legtöbbet használ, és mindig azt használja, ha egy probléma elé kerül.
Nem feltétlenül ... pl ha sok nyelvet ismersz és nem olyan területen dolgozol, ahol a kedvencedet használhatod.
Pl múltkor voltam egy java-s előadáson ahol egy 10 éve java-ban programozó csávó szidta a java-t, hogy mennyire le van maradva más nyelvekhez képest és hogy az oracle mennyire hanyagolja.
Nekem pl. a C# a kedvencem, de C++-ban többet programozok, mert a munkámban a kódsebesség jobban számít.
"a legjobban összerakott programnyelv"
C++ (Hobby játékprogramozóként mondom), végül is a C és C++ szinte etalonná vált, hisz ezekhez mérik mindig, hogy mi az ami "eltér" a logikustól és mi az ami nem.
"ami legjobban kiszolgálja a programozót"
PHP (PHP fejlesztőként mondom), soroljam?
Nem kell változó típust definiálni (de adott a lehetőség),
nem kötelező objektum orientáltan fejleszteni (de adott a lehetőség),
nem kell törődni a memóriakezeléssel (de, ha akarod törődhetsz),
multiplatform,
rengeteg beépített hasznos funkció
"a modern paradigmákat"
Javascript - jQuery... noha a javascript egy szimpla scriptnyelv, a jQuery már azért súrolja a határt, ahol átléphet önálló kódnyelvvé. A jQuery teljesen modern paradigmákat követ véleményem szerint. Gyors, egyszerű, sallangmentes, kreativitásra ösztönöz.
Ehhez hozzá lehet csapni, hogy megjelent a WebGL, amely ugyan még csak maximum érdekességként kezelhető, ám 3D-s környezetnek köszönhetően a reklám, animációk és a játékok világa felé nyitja meg a böngészőket és ezzel együtt a js-jq felhasználási területét is kibővíti.
"a leglogikusabb"
Minden programkód logikus, a programozó az maximum, aki nem logikus, ezért ver szét három billentyűzetet, mert nem érti, hogy miért nem lehet egy char típusú változót négyzetre emelni, amikor annak értéke 2... Ilyen hü..ék a gépek!
---
Ahogy középiskolában az infó tanárom mondta: 'Minden program annyit tud, mint a fejlesztője!'
:-)
Szóval utánnam mások is leírták ugyanazt, amit én..., csak mivel én vagyok az Igaz Mondó, ezért engem gyorsan lepontoztak, mert szimpatikus gyerek vagyok... :-)
Aki lepontozott az olvassa már el az első hozzászólást, utánna a 4-est meg az 5-öst... :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!