Van egy kis scriptem, amiben azt szeretném elérni, hogy a numerikus 0-át értse a program és ne a simát! Ezt hogy kéne elérnem?
Set Shell = CreateObject("WScript.Shell")
Shell.Run ("""C:\Program Files\DAUM\PotPlayer\PotPlayerMini64.exe""")
WScript.Sleep 1000
Shell.SendKeys "0"
Shell.SendKeys "v"
A válaszokat előre is köszönöm!
Igen. Ezt én is megtaláltam, de sajnos így sem működött nekem...
Set Shell = CreateObject("WScript.Shell")
Set objWsh = CreateObject("WScript.Shell")
Shell.Run ("""C:\Program Files\DAUM\PotPlayer\PotPlayerMini64.exe""")
WScript.Sleep 1000
objWsh.SendKeys chr(82)
Shell.SendKeys "v"
#6 És ha el is olvasnád a válaszokat, látnád hogy lentebb leírták hogy nem működik, sőt azt is hogy miért nem.
Már leírtam, szöveget vár nem billentyűt. Szövegben nincs különbség a 0 és a NumPad0 között, ezért kell más módszert keresni. A Windows Script Host (WSH) nem támogatja a NumPad billentyűk bevitelét, ilyen egyszerű. Külső programok használatával és trükközéssel el lehet érni a Win32 API-t, de akkor pont elveszne a lényege a VBScriptnek. Vannak viszont más script nyelvek amik direkt az ilyen feladatok megoldására lettek kitalálva, pl. AHK vagy AutoIT.
#6 vagyok
Akkor csinálja azt amit előbbi javasolt, vagy csináljon saját keyboard kiosztást ami "alt + alap szám" kombinációra a numpadon lévőt küldi el. Sok megoldás van, de legkézenfekvőbb valóban amit írtál, bár személy szerint csak az AHK -t ismerem, sok mindent lehet vele és egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!