Hogyan akadályozzam meg a visszalépést, ha nincs űrlap?
Sok éve nem programoztam php-ben, de az első gondolatom az, hogy session változó vagy amit szokás használni manapság, olyat használj annak jelzésére, hogy továbblépett onnan, a php elején pedig ellenőrzés s ha már be van állítva a változó, akkor visszadob oda, ahonnan jöttünk.
Remélem, érthető, amit írtam, verbális vagyok, de dokumentációt is kétszer írtam életemben, csak programozni szoktam volt.
Ami előtt betöltöd az oldal tartalmát, leellenőrzöd, hogy létezik-e egy adott munkamenet. Ha nem, létrehozol egyet; ha igen, automatikusan továbbirányítod a felhasználót a következő oldalra.
<?php
session_start();
if ($_SESSION["jartalmaritt"] == "jart") {
header("Location: [link]
} else {
$_SESSION["jartalmaritt"] = "jart";
//Az oldal többi része
}
?>
És ez milyen?
Tegyük fel, hogy xx a függvény neve, aminek az ismételt meghívása a problémát okozza.
xx(paraméterek) helyett ezt írnám:
if (!jancsika) {
xx(paraméterek)
}
jancsika=1
Ez egy sima nem session változó, ha jól sejtem, csak akkor őrzi meg az értékét, ha visszafelé lépek erre az oldalra, de ha újból meghívom, akkor nem. Ez így működhet?
Már persze $jancsika, a kedvenc gépelési hibám lefelejteni a $ jelet.
Ha nem fut le olyankor, amikor kellene, még nagyobb baj, mint amikor kétszer fut le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!