Kezdő vagyok a programozásban,1. szemeszteres. Linuxban írtunk eddig programot C-vel, Windows-ban ez az írásforma a Dev C++-al oldható meg?
Melyik írásforma? Mit értesz írásforma alatt?
Ha az érdekel, hogyan programozhatsz C nyelven Windows alatt, akkor:
Én ebben tanultam legelőször az egyetemen: [link]
De van egy ilyen fordító program: [link]
Utóbbi esetben írhatsz úgy egyszerűbb programokat, hogy tetszőleges szövegszerkesztővel (akár a Jegyzettömbbel) megírod a forráskódot. Utána Parancssorból a "gcc" "paranccsal" lefordítod azt. Ha Linux alatt is a gcc-t használjátok, akkor valószínűleg nem lesz vele problémád.
Attól függ, miket használtok ott.
A C nyelv nagyrésze platformfüggetlen, csak újra kell fordítani a többi platformon.
De pl. a system() függvényhívások nem kompatibilisek a Linuxok és a Windows között.
Nekem Code::Blocks jott be, mint lightweight IDE, de a Mingw forditot is hasznalhatod parancssorbol.
Ha nem baj hogy tobb giga es alap feladatokhoz felesleges featurek tomkelege, akkor Visual Studio.
(Dev C++ is mukodokepes, de evek ota nem fejlesztik, el van hanyagolva, futhatsz erdekes hibakba.)
"De pl. a system() függvényhívások nem kompatibilisek a Linuxok és a Windows között."
Ezért találták fel a Cygwin fordító és futtatókörnyezetet Windowsra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!