Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Informatika OKTV, Programozás?

Informatika OKTV, Programozás?

Figyelt kérdés
Tudtok ajánlani könyveket, oldalakat, amikből fel tudnék készülni info OKTV programozas részére (lehetőleg Pascal nyelven)?
2015. szept. 22. 18:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Szerintem nem mellékes információ, hogy tanulónyelvnek is 45 évvel ezelőtt szánták. Jelenleg fölösleges foglalkozni vele, akár oktatásban, akár az oktatási rendszeren kívül, bár előfordulhat, hogy ez csak az én véleményem.
2015. szept. 23. 19:36
 12/21 anonim ***** válasza:

"Szerintem nem mellékes információ, hogy tanulónyelvnek is 45 évvel ezelőtt szánták."

A C-nyelv meg 43 éves. Szóval amiatt, mert régi, még nem elfelejtendő.

A TIOBE listáján a 20 legelterjedtebb programozási nyelv között van:

[link]

2015. szept. 23. 19:44
 13/21 anonim ***** válasza:
Szerintem meg semmi értelme párhuzamot vonni C meg Pascal közé.
2015. szept. 23. 19:50
 14/21 anonim ***** válasza:

Egyébként szerintem pontosabb képet alkotnak a jelenlegi helyzetről a Github statisztikái:

[link]

2015. szept. 23. 19:53
 15/21 anonim ***** válasza:

" Szerintem meg semmi értelme párhuzamot vonni C meg Pascal közé."

Te hoztad fel a programozási nyelv korát - a C-vel való összehasonlítás ez okból adekvát.

" Egyébként szerintem pontosabb képet alkotnak a jelenlegi helyzetről a Github statisztikái: "

A tanulónyelv nem feltétlenül gyakorlatban használatos nyelv.

Lásd ott van a fiatalabb korosztály oktatására használatos Logo vagy a Scratch - egyiket sem használják alkalmazói programok készítésére, viszont oktatásban ugyancsak elterjedt.

2015. szept. 23. 20:00
 16/21 anonim ***** válasza:
Ha már programozni tanul valaki és van olyan nyelv ami megfelel tanulásra, és használják is (ott ahol nem kényszerből, pl az egész rendszer Pascal nyelven írodott) akkor azt tanulja, egyszóval Python.
2015. szept. 23. 20:04
 17/21 anonim ***** válasza:

"és van olyan nyelv ami megfelel tanulásra, és használják is"

És megfelel az életkori sajátosságoknak.

Ezért használják még a Pascalt is.

Igaz, már kissé megfakult a renoméja, de jól oktatható (aki tanított valaha programozást, az tudhatja), sztenderdizált (ANSI ISO 7185/ISO 7185:1990/ISO/IEC 10206:1991), van hozzá platformfüggetlen fordító/fejlesztőkörnyezet (a Freepascal/Lazarus személyében); ráadásul jelenleg is fejlesztenek alkalmazásokat vele ( [link] ).

Szóval nem kell temetni.

2015. szept. 23. 20:40
 18/21 anonim ***** válasza:
Legtöbb helyen a C, C++, C#, Java script nyelv ismeretet szoktak kérni, a Python pedig az. Minek tanuljon valaki Pascalt ha Pythont több helyre kérnek és ugyanannyira biztosan tanítható vele a programozás mint Pascalal?
2015. szept. 23. 21:05
 19/21 anonim ***** válasza:

"Minek tanuljon valaki Pascalt ha Pythont több helyre kérnek és ugyanannyira biztosan tanítható vele a programozás mint Pascalal?"

Minek tanuljon valaki kezdésként segédmotoros/kis lökettérfogatú motoros motorkerékpáron ha motorversenyzőként úgyis nagy motorra ül?

Ugyanezért kezdenek - alsó tagozatokon Logoval/Scratch-el; felső tagozatokon Pascallal és nem C++-al, Java-val. Fokozatosság elve az életkori sajátosságok mentén.

És miért van még jelenleg is elterjedve? Mert rengeteg tananyag/tanmenet érhető el, a tanároknak van vele tapasztalatuk, van jelenleg is karbantartott/ingyenes/platformfüggetlen fejlesztőeszköz, és a nyelv de jure sztenderdizált

2015. szept. 23. 21:44
 20/21 anonim ***** válasza:
Jó is lehetne a példád de mindkettő robogó. A különbség csak annyi, hogy a Pascal egy Babetta, a Python pedig korszerűbb motor.
2015. szept. 23. 23:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!