Egy egyszerű folyamatábra ellenőrzésében segítene nekem valaki, aki ért hozzá?
Már felraktam -.-
A négyesnek elküldöm még ma, most nem tudom bemásolni a linket.
Én meg bemásolom a linket, mégpedig, bocsánatodért esedezve, a privát megjegyzéseddel együtt:
„Egy számról kell eldönteni, hogy prím-e vagy nem. EZ a tanár megoldása. De így nem mindenképpen "nem prím" lesz az eredmény?”
Én történetesen nem igazán értek a folyamatábrákhoz, mindenesetre laikus szemmel nem látom át, hogy ha a SZAM MOD I = 0 a ciklus lefutása után még mindig hamis (vagyis PRIM még mindig IGAZ), ez az érték hogyan jut el az utolsó döntéshez, vagyis nekem hiányzik a ciklusváltozó vizsgálata, és a ciklus leketyegése után a PRIM értékének további útja. Így nem is világos a számomra, hogy hivatalosan hol a ciklus vége --, hacsak nincs erre valami megállapodás, amit a hozzáértés hiánya miatt nem ismerek fel.
Tehát, noha a szándék szándék érthető, nekem gyanús, hogy valami trehányság van a dologban, továbbá a (látszólag) egy szálon, egyértelmű PRIM = HAMIS értékadással folytatódó folyamat felrajzolása is megtévesztő, és úgy tűnik, mintha törvényszerűen vezetne „nem prím” eredményre.
A folyamatábra helyességétől függetlenül pedig szükségtelen a számig való keresés, elég csak a négyzetgyökéig; indirekt módon ez is utal arra, hogy a tanárod abban a pillanatban éppen nem állt a helyzet magaslatán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!