Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy egyszerű folyamatábra...

Egy egyszerű folyamatábra ellenőrzésében segítene nekem valaki, aki ért hozzá?

Figyelt kérdés
A képet privátban küldöm.
2015. szept. 19. 11:00
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Privátban senki, ez egy publikus oldal.
2015. szept. 19. 11:25
 2/9 A kérdező kommentje:
Mégis miért olyan nagy gond, ha nem teszem ki ide..?
2015. szept. 19. 11:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Talán olvasd el újra az első hozzászólást, csak most értelmezd is.
2015. szept. 19. 11:53
 4/9 tabaki ***** válasza:
Egyáltalán nem gond. Hajjaj, hányan, de hányan nem tettek fel ide képet...
2015. szept. 20. 02:29
 5/9 anonim ***** válasza:
Mert a) privát üzenetben nem lehet képet küldeni, csak e-mailben, a címét meg nem fogja akárki kiadni neked ismeretlenül, b) azért válaszolunk itt nyilvánosan, hogy más is hasznát láthassa a válasznak, c) először te teszed fel a kérdést rendesen, utána a válaszolók eldöntik, hogy akarnak-e foglalkozni vele, nem pedig előre elkötelezik magukat feléd. Tedd fel a képfeltöltés.hu-ra.
2015. szept. 20. 10:41
 6/9 A kérdező kommentje:

Már felraktam -.-

A négyesnek elküldöm még ma, most nem tudom bemásolni a linket.

2015. szept. 20. 17:31
 7/9 tabaki ***** válasza:

Én meg bemásolom a linket, mégpedig, bocsánatodért esedezve, a privát megjegyzéseddel együtt:

[link]

„Egy számról kell eldönteni, hogy prím-e vagy nem. EZ a tanár megoldása. De így nem mindenképpen "nem prím" lesz az eredmény?”

Én történetesen nem igazán értek a folyamatábrákhoz, mindenesetre laikus szemmel nem látom át, hogy ha a SZAM MOD I = 0 a ciklus lefutása után még mindig hamis (vagyis PRIM még mindig IGAZ), ez az érték hogyan jut el az utolsó döntéshez, vagyis nekem hiányzik a ciklusváltozó vizsgálata, és a ciklus leketyegése után a PRIM értékének további útja. Így nem is világos a számomra, hogy hivatalosan hol a ciklus vége --, hacsak nincs erre valami megállapodás, amit a hozzáértés hiánya miatt nem ismerek fel.

Tehát, noha a szándék szándék érthető, nekem gyanús, hogy valami trehányság van a dologban, továbbá a (látszólag) egy szálon, egyértelmű PRIM = HAMIS értékadással folytatódó folyamat felrajzolása is megtévesztő, és úgy tűnik, mintha törvényszerűen vezetne „nem prím” eredményre.

A folyamatábra helyességétől függetlenül pedig szükségtelen a számig való keresés, elég csak a négyzetgyökéig; indirekt módon ez is utal arra, hogy a tanárod abban a pillanatban éppen nem állt a helyzet magaslatán.

2015. szept. 20. 20:14
 8/9 tabaki ***** válasza:

Szóval, én ilyesmit képzelek el:

[link]

Vagy ilyet:

[link]

(A szám négyzetgyöke fölfelé kerekítendő.)

Javítson ki, aki nálam okosabb.

Mellesleg csak szerintem ad nem-prímet a SZAM=2 input?

2015. szept. 20. 22:06
 9/9 tabaki ***** válasza:
Aha, az eredeti ezenfelül elfogadja osztónak magát a számot is, tehát tényleg nem lehet prím soha. Biztos, hogy ez megoldásnak lett szánva, nem pedig feladat, amelyben a logikai hibákat kell megkeresned?
2015. szept. 21. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!