Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ezt a feladatot kaptuk suliban...

Ezt a feladatot kaptuk suliban, tud segíteni vki?

Figyelt kérdés

Részben megoldottam a feladatot,de aztán megállt a tudomány.Az info tanár kitalálta,hogy írjunk egy olyan programot,hogyha egy textboxba kiadjuk ezt az utasítást,hogy "for valami = x to y do",akkor listázza ki egy valódi for utasításban megadottak értékeit. Sajnos csak minden 1 helyi értékkel működik és azt kellene megoldani,hogyha valaki ezt a parancsot adja ki, hogy

for kutyagumi=65342 to 896322, vagy ha ezt hogy

for z= 1 to 332 do

akkor is is működjön és listázza ki az értékeket egy másik szövegdobozba.Annyi kevés fogalmam van,hogy valami pozicionáló és beszúró függvényekkel lehet,hogy meg lehetne oldani,bár ebben sem vagyok biztos,de azokhoz viszont végképp nem konyítok semmit.Nem is nagyon értem ezt,hogy minek kér ilyen nehéz feladatot tőlünk.Elég makacs és goromba is ez a tanár sajnos. Sok mindent el sem mond az órán és olyan feladatokat ad fel,amihez még nekünk kell hozzátanulnunk néha.

Eddig jutottam,segítsetek kiegészíteni,mert időm az nincs sok rá,hétfőre le kellene adnom. Ha nagyon durva a feladat megoldása és a kérés,akkor hagyjátok inkább a fenébe,max kapok rá egy 2-est,vagy karót.Vitatkozni nincs kedvem és időm sincs rá. Csupán egy gyors segítséget kérek,ha nem túl nagy kérés.

Előre is köszi!

most ügy működik legalább, hogyha beírod,hogy

for u=0 to 9 do akkor kiírja az értékeket,vagy ha

for i=2 to 7 do akkor is, de sajna több helyi értékkel nem szuperál.

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);

const egyenlo='=';

{const to2='to';}

{const do2='do';}

var s,s1,s2,s3:string;

var x,y,i:integer;

var valtozo:string;

begin

x:=strtoint(memo1.text[7]);

y:=strtoint(memo1.text[12]);

valtozo:=memo1.Text[5];

s1:='to';

s:=memo1.seltext;

insert(s1,s,memo1.SelStart);

s3:='do';

s2:=memo1.seltext;

insert(s3,s2,memo1.SelStart);

if memo1.text='for '+valtozo+egyenlo+inttostr(x)+' '+s+' '+inttostr(y)+ ' '+s2 then begin

for i:=x to y do begin memo2.lines.Add(inttostr(i));

end;

end;

end;

end.

2015. szept. 12. 15:02
1 2 3 4 5 6 7
 31/63 SimkoL ***** válasza:

'Korszerűsíteni kellene akkor a géped ezen részét SimkoL ha nem indul.' Sajnos te is belefutottál abba a hibába amit ezerszer emlegetek VS használóknak. Az hiszik ha az ő gépükön elfut - Op. rendszer, teljesítmény .NET keretrendszer - akkor minden gépen. Szerinted én miért használok Delphi-t. Általában ha külön nem jelzem egyetlen igénye van: Windows 98-tól felfelé...

Kérdező felé egy kérdésem:

A szintaktika:

for i = 1 to 100 do vagy

for i := 1 to 100 do ?

tehát := vagy csak = mint a Basicban ?

2015. szept. 12. 18:54
 32/63 A kérdező kommentje:
Igen a Basic-es változatra lenne szükségem.Jó kitalálta ez a tanár mi? Delphiben basic szintaxissal működő FOR ciklus kezelés.Tudnak ha akarnak:))
2015. szept. 12. 19:00
 33/63 SimkoL ***** válasza:
a downto játszik ?
2015. szept. 12. 19:02
 34/63 SimkoL ***** válasza:
vagy a step ?
2015. szept. 12. 19:02
 35/63 anonim ***** válasza:
de mégsem emberevő látod,hiszen a ':'-ot elhagyta nektek még az a szerencse mi??:-D
2015. szept. 12. 19:04
 36/63 SimkoL ***** válasza:
..és milyen szintű hibakezelés kell ?
2015. szept. 12. 19:04
 37/63 A kérdező kommentje:

Na aztán nagy szerencse tényleg :)) szerintem csak elég lett volna a for i= utasítás és kész a többit gondolja hozzá aki akarja.:))

SimKol:Nem szükséges semmi más csak ez, ez már így is kész gyilkosság:D és nagyon köszönöm a segítséget!!!!!!!!

2015. szept. 12. 19:07
 38/63 A kérdező kommentje:
Ha ez újraíratja velünk a basic-et év közben,én kilépek a suliból és átiratkozom a rendőrtisztire, ahhoz talán még az eszem is megvan és jó csajok vannak és nem utolsósorban egyre nagyobb szükség is van rá:))
2015. szept. 12. 19:13
 39/63 anonim ***** válasza:
valszeg nem biztos hogy tényleg ezt a területet kellene erőltetned a későbbiekben.sokaknak beletört már a bicskája és a karrierje a programozásba.ez bizony felettébb türelemjátékra épít, kitartás és a logika elengedhetetlen hozzá.Sokan pont ezért nem szeretik a kalandjátékokat sem, mert a végigjátszáshoz,olykor nagyon sokat kell gondolkodni rajta.
2015. szept. 12. 19:28
 40/63 SimkoL ***** válasza:
Kedves kérdező, én rendőr voltam '86-tól :) ne hidd, hogy leányálom. Mivel hivatásos voltam nem számított, hogy rejtjelző voltam vagy informatikus esetleg ügyeletvezető. Inkább küzdj, a 'parancsuralmi rendszer' - néha sajna van - szerintem nem neked való
2015. szept. 12. 19:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!