Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Képes erre a PHP?

Képes erre a PHP?

Figyelt kérdés

Tud olyat a PHP, hogy a képernyő egy adott helyére kitegyen egy képet (vagy szöveget vagy bármit)? HTML is CSS nélkül? Ha igen, kérhetek egy konkrét példát, programrészletet erre? Pl. a kiscica.bmp képet a 200*200 kezdőpontú helyre?

(Nem elméleti fejtegetést várok, sem letolást a kezdőségem miatt, hanem végre egy konkrét példát akarok látni, illetve bekopizni, mert nekem sehogy nem akar sikerülni ...)

2015. szept. 10. 21:27
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nem, kliens oldali cucc nélkül nem lehet.
2015. szept. 10. 21:28
 2/14 anonim ***** válasza:

Nekem ilyenem van, de ez javascript:

<script type="text/javascript">// <![CDATA[

document.write('<' + 'p>Képernyőfelbontás: ' + screen.height + 'x' + screen.width + ' pixel<' + '/p>');

if (screen.height>screen.availHeight) {

document.write('<' + 'p>A tálca ' + (screen.height-screen.availHeight) + ' pixel széles<' + '/p>');

};

winW = window.innerWidth || document.body.offsetWidth;

winH = window.innerWidth || document.body.offsetHeight;

document.write ('<' + 'p>A böngészöamlakod mérete: ' + winW + 'x' + winH + ' pixel<' + '/p>');

document.write ('<' + 'p>A szinmélysége: ' + screen.colorDepth + ' bit<' + '/p>');

// ]]></script>

2015. szept. 10. 21:42
 3/14 anonim válasza:
Magában a PHP,nem.Esetleg ha html el osszekepcsolod akkor azt hiszem
2015. szept. 10. 21:43
 4/14 anonim ***** válasza:

1. Vagy HTML + CSS-t (Javascriptet, <canvas>-t, WebGL-t), vagy SVG-t használsz/generálsz ki PHP-ból.

2. Vagy képet (png, jpeg) generálsz a PHP GD vagy imagick könyvtárával.

GD könyvtárban a kép pozicionálására az imagecopy, szöveg pozícionálására az imagettftext szolgál.

2015. szept. 10. 21:58
 5/14 Drone007 ***** válasza:

Anélkül, hogy belemennék a miértekbe, vagy leoltanálak a buta kérdés miatt csak ennyit írhatok:

Nem, nem lehet.

2015. szept. 11. 05:58
 6/14 anonim ***** válasza:

Igen, képes, de sztem te nem azt akarod csinálni, amit kérdeztél.

Ha mégis, akkor a PHP-GTK-t nézd meg, ezzl tudsz grafikus felületeket megjeleniteni "szerver" oldalon (persze iylenkor ez szerver, hanem a te kliens géped, de a PHP is nálad fut).

2015. szept. 11. 06:42
 7/14 anonim ***** válasza:

*ilyenkor ez NEM szerver

link: [link]

2015. szept. 11. 06:43
 8/14 anonim ***** válasza:
Ha böngészőben akarod mindezt megoldani, akkor nem.
2015. szept. 11. 16:12
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, mentek a pacsik.

Konkrétan egy már kiadott, offline játékomat szeretném online verzióra átírni, ehhez kellene az infó. Ha viszont így nem lehet, akkor mi a megoldás? Például a Honfoglaló az php-ban van megcsinálva. Vagy nem?

Azért nem értem az egészet, mert a PHP-nak komoly grafikus utasítás készlete van, több száz paranccsal lehet bármit rajzolni. De mi értelme van a bármi rajzolásának, ha nem tudom megjeleníteni, ráadásul ott ahol akarom. Akkor miért építették bele a GD-t?

A CSS és a HTML5-öt említőknek jelezném, hogy pár éve még egyik sem volt, online játékok meg voltak. Azok miben íródtak?

2015. szept. 11. 19:45
 10/14 ejbenjaro ***** válasza:
Talán ezzel tehetsz egy próbát: [link]
2015. szept. 11. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!