Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozás területén dolgozók...

Programozás területén dolgozók, mennyire használjátok az angolt?

Figyelt kérdés
Azon kívül hogy programozáskor a kódokat angolul kell megadni, mi másra használjátok még az angol tudásotokat munka során?

2015. aug. 21. 21:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én bár egy teljesen magyar cégnél dolgozok, egymás közt magyarul beszélünk, és magyar piacra készítünk szoftvereket, de a teljes forráskód, minden komment, a fejlesztői dokumentáció (amit magunknak írunk) és a verziókövető rendszerben a commit message-eket mindannyian angolul írjuk. A VCS-ben egyedül a commit hozzászólásokat írjuk magyarul.
2015. aug. 21. 21:05
 2/9 A kérdező kommentje:

És akkor most egy egyszerű kérdésem lenne hozzád, lehet hogy téged is foglalkoztat.

Miért? :D

2015. aug. 21. 21:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

1. Guglizásra

Mindenféle dokumentáció angolul érhető el elsősorban.

2. Dokumentálásra

Ahogy a saját doksiainkat is legtöbbször angolul kell megírni, kivéve ha teljesen magyar minden ügyfél, partner, kollřga (ritka).

3. Kapcsolattártásra ügyfelekkel, partnerekkel, kollégákkal.

Egy napig sem tudnék dolgozni angoltudás nélkül.

2015. aug. 21. 21:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

#1 vagyok

A kódban és a VCS-ben általában karakterkódolási problémák elkerülése miatt. Lehetne persze ekezetek nelkul is irni, de en azt speciel nem szeretem, meg amúgy se árt ha használjuk a nyelvet (tudom, közhely).

2015. aug. 21. 21:14
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

- a fordító angolul szól hozzám

- minden nyelv/lib/api doksi angolul van

- ha elakadok angolul keresek rá ötletekre, és angol fórumon (stackoverflow) találok megoldást

- angolul azonosítókat és kommenteket írok a kódjaimban

- néha rövid angol doksikat is kell írnom

- néha még akkor is angolul írok, amikor csak magamnak tervezek

2015. aug. 21. 22:31
 6/9 anonim ***** válasza:

#5 vagyok, azért nem felejtettem el magyarul, csak fáradt vagyok:

*- angol azonosítókat és kommenteket írok a kódjaimban

2015. aug. 21. 22:32
 7/9 anonim ***** válasza:

"Nemzetkozi" projekten dolgozom, igy nekem nagy elony hogy eleg angolul tudni, nem nemetul es hollandul van kommentalva a kod. Kommunikacioban is nagy segitseg, hogy letezik egy vilagnyelv.

Egyetemi programoknal viszont neha magyarul folytak a dolgok, ezt utolag megmutatni barkinek, leforditgatni eselytelen.

2015. aug. 22. 16:46
 8/9 anonim ***** válasza:
52%

A hozzászólások lefedték a lényeget.

De azért megjegyezném, hogy van egy olyan haverom, aki nem tud angolul, de mégis tervez nyáklapokat, amelyeket számítógépen keresztűl saját programokkal felprogramoz, és működik... :-) (pl. Digitális óra, vagy billentyűzetkijelző, stb.) ...legutóbb azt kérdezte, hogy mire való a SWITCH a C-ben... :-) ...a következő mondatában meg olyat mondott, amit most sem értek! :-)

Tehát minden csak motiváció és tehetség kérdése! Ha van valami célod, amit szívből el akarsz érni, azt el fogod érni, ha tudsz angolul, ha nem!

2015. aug. 23. 15:24
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a többiek is leírták, kb állandóan. Kivétel ez alól, ha kizárólag magamnak írok valamilyen megjegyzést(néha előfordul, ha valamivel nagyon sokat szívtam, akkor kiöntöm a lelkem egy egy-két szavas káromkodásban, nem fáj senkinek, ha az magyarul van), illetve ha valami nem működik jól, vagy hiányzik 1-2 rövid feature, de valamiért akkor épp nem tudom megcsinálni(pl hulla fáradt vagyok 0 agykapacitással), akkor azt is magyarul szoktam beszúrni.

Azért is érdemes angolul kommentelni(meg főleg függvény/metódus/osztály/változó neveket használni), mert ha esetleg máshoz kerül, akkor elkerülheted, hogy utólag kelljen n+1 ezer sort újra kommentezni - nemrég kaptam egy alapvetően nagyszerű libet, csak épp a teljes dokumentáció spanyolul van, gondolom mondanom sem kell, hogy a nagyjából 5 kifejezés amit ismerek spanyolul nem elég ide.

Olyasmi ez, mint a latin az orvosoknál, nem azért tanulnak mindent latinul, hogy olyan szavakat használjanak amiket a beteg nem ért meg, hanem hogy együtt tudjanak dolgozni, a beszélt nyelvektől függetlenül.

2015. aug. 24. 04:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!