Miért nem működik megfelelően a GET a generált URL esetében (lent részletezve)?
Figyelt kérdés
Van egy weblapom, és azon belül include_once segítségével generálom az url végződéseket, pl. /?id=main vagy épp /?id=ujoldal. A problémám az, hogy ha teszem azt a /?id=ujoldal -on egy űrlapot GET-tel küldök el, megjelenik az URL-ben a GET-ben küldött adat, viszont nem a /?id=ujoldal on, hanem a főoldalra irányít, és persze nem is oda írtam a megfelelő kódokat, ezért nem is jelenik meg semmi a sablonon keresztül (persze action-nak "" -t adtam meg, azaz üresen hagytam, hogy ugyanazon oldalon is dolgozom fel). Hogyan lehet megoldani ilyen generált URL esetében, hogy jól működjön és ne a főoldalra dobjon? Előre is köszönöm!2015. aug. 13. 09:04
1/4 anonim válasza:
A form actionbe add be parameternek ezt az ?id=... reszt amit hasznalsz, akkor oda kuldi majd.
De amugy nem tudom hogy oldottad meg, de csak ugy parameterbol bejovo dolgokat includeolni nem epp szep es foleg nem biztonsagos megoldas.
2/4 A kérdező kommentje:
Hát szerintem rengeteg oldal használja az URL-végének módosítását (szépítését) ilyen módon. És GET-et természetesen csak ott használok, ahol jó, ha látható az url-ben is, hol van pontosan az ember (egy-egy aloldalon belül), egyébként POST-ot használom, úgy persze mindenképp jó.
2015. aug. 13. 14:29
3/4 anonim válasza:
"Hát szerintem rengeteg oldal használja"
Ez nem is biztos, de szerintem az első 'intelmének' nem is ez volt a lényege, hanem, hogy nem szép/jó/biztonságos/elegáns és nem is feltétlen egyszerűbb, vagy átláthatóbb.
4/4 anonim válasza:
Úgy értettem, hogy egy ilyesmi kód:
include('valami/'.$_GET['p'].'.php');
Baromira nem biztonságos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!