Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# segítség! (Windows Form...

C# segítség! (Windows Form Application)?

Figyelt kérdés

Hogy lehet megcsinálni egy olyan programot Windows Form Application-ben, ami bizonyos időkben megjelenik, és pl. értesít valamiről! (a szöveg tetszőleges)

Olyan mint a telefonon az ébresztő, csak számítógépen, mert sokat dolgozok rajta, és ott bármikor meglátom!

Legyen rajta OK vagy EXIT gomb! (azt tudnék magam is)

És ha lehetséges, akkor adjon ki hangot is ha egy bizonyos ideig nem reagálok!

Remélem lehet érteni!

Teljes program, vagy videó is jó!

A Választ Előre Köszönöm! ! ! ! !

2015. aug. 7. 21:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Egy mozdony vagy.
2015. aug. 8. 11:06
 12/19 anonim ***** válasza:

Az én problémám a kérdéssel az, hogy ez nem is egy kérdés. De ezt jól illusztrálja az, hogy az egyetlen kérdőjelet sem előzi meg mondat.

Egy darab kérdőmondatot nem írt a kérdező, és nem utalt arra, hogy akár csak egy percet is foglalkozott volna a feladatával. Ehelyett gyakorlatilag egy hirdetést kaptunk, elvárásokkal: "legyen rajta", "adjon ki hangot".

A segítségkérésnek NEM ez a formája.

Szerintem #2-nek is ez volt a problémája, és nem az, hogy nem értett valamit.

Számomra az már önmagában demotiváló, ha valaki egy KÉRDEZŐ oldalon a KÉRDÉS mezőbe nem tud KÉRDÉST írni, és csak a GYK figyelmeztetése miatt biggyeszti oda a KÉRDŐjelet, hogy publikálni tudja az irományát.

A segítségkérésnek az lenne a formája itt, hogy a kérdező (1) megfogalmazza röviden a kérdést, (2) opcionálisan kifejti, (3) leírja, hogyan próbálkozott, (4) leírja, hol/miért akadt el. Nem vagyok egyedül ezzel az állásponttal. Bővebben:

[link]

Ha ezt mindenki betartaná, értelmet is nyerne a GYK, mert meg lehetne találni konkrét felvetett problémákat és hozzá tartozó esetleges megoldásokat az oldalon. Abból, hogy "C# segítség", SENKI nem tudja, mi a frászról szól a topik. Még a kérdező sem a "Saját kérdések" menüjében. Tehát magával is kiszúrt, nem csak mindenki mással.

-*-

A timer amúgy jó ötlet. A többi felvetett feladatra (mert nem problémák, nem kérdések, hanem feladatok!) az alábbi keresőkifejezéseket ajánlom a ""Kérdezőnek"" Google-be pötyörészni:

- "c# window show hide"

- "c# window play sound"

Uff.

2015. aug. 8. 11:52
 13/19 SimkoL ***** válasza:

Én azért még hozzátenném:

'C# Tray icon'

'C# PopUp menu'

'C# Foreground window'

'C# Ini file read and write'

...

Bármennyire egyszerűnek tűnik a kérdés sok területet felölel.

2015. aug. 8. 12:16
 14/19 anonim ***** válasza:
42%

#12-es válaszolónak:

Jó lenne ha nem értenél félre. A válaszod rendben van. Tulajdonképpen annak ellenére, hogy nem tartalmaz egy kérdés, kérdőjelet és feladatok vannak felsorolva benne, ezzel nincs semmi gond... ...hiszen problémákat próbálunk megoldani.

Ha a demotivációnál tartunk, nekem attól van néha herótom, hogy vannak, akik a helyesírással jönnek, meg azzal, hogy hol van vessző a mondatban... ...az ég szerelmére, komoly műszaki könyvekben is vannak helyesírási, vagy elirási hibák, de attól az a könyv még szuper!

Ez itt nem Grétsy László műsora! :-)

SimkoL még felvetett egy "nagy gondot" azzal kapcsolatban, hogy sajnos mindenki mondhat mindent, és nem erről kellene szólnia egy oldalnak. ...ez részben érthető, de legyünk már rugalmasabbak, igenis mindenki mondhassa el az ő maga véleményét, nincs azzal sem semmi baj. ...és lehet hogy végül meg is közelítenénk a demokratikus hozzáállást... ...azaz ne akarjon már senki kiskirályt játszani, hogy ő tudja mit hogyan kellene... ...szerintem mindenkinek részben igaza van, de senkinek sem teljesen! :-)

...csak néha valakinek jobban igaza van, mint másnak, de ez is csupán nézőpont kérdése! :-)

2015. aug. 8. 14:20
 15/19 anonim ***** válasza:

Igen, a legnagyobb baj tényleg az, hogy telespamolhatod az egész oldalt meg kategóriát a hülyeségeddel.

Csak leszavazni lehet, azon kívül semmit, ugyanis ha ránézne egy mod, nem biztos, hogy egyből feltűnne neki a sok baromság, mert nem ért hozzá.

2015. aug. 8. 18:37
 16/19 anonim ***** válasza:

Az a kemény, hogy ez a sötét f#sz tényleg azt hiszi, hogy ő a nagy megnemértett f#sz#gyerek és mindenki csak irigykedik...

Ijesztő...

2015. aug. 8. 19:02
 17/19 SimkoL ***** válasza:

Bár az első válaszoló sem mondott buta dolgot, de ha már programozás akkor készítsük el mi , de az első értelmes válasz Igaz Mondó nevű kollégától érkezett - bár ha Windows alá kellene én nem így oldanám meg :) - Mindenkinek arca van, mutatni valamit 0 - sajnos nagyobbat nem tudok írni.

A kérdéshez: Elvileg valóban egy TTimer-t, TListBox-ot vagy hasonszőrű dolgot és esetleg egy kis ini file kezelést igényelne a program, a WIN API-ról nem is merek beszélni mert megköveztek. Gyakorlatilag majd egyik húzza a másikat, de hát így lehet tanulni.

2015. aug. 8. 23:37
 18/19 anonim ***** válasza:

#6-ik válaszomban már linkeltem egy működő programot.

ListView, DateTimePicker, Textbox, 2 Button, és kb 15 sor kód az egész.

Célnak tökéletesen megfelel, akinek pedig olyan kell ami: elmenti, lehet sorrendet állítani, módosítani, sorrendbe állítani, ami már eltelt legyen piros, ami xy perc múlva lesz az sárga stb. funkciók megírja magának/megveszi/megkeresi neten hátha van.

2015. aug. 9. 00:06
 19/19 A kérdező kommentje:

Igaz Mondó nevű felhasználó!

A Timer1Tick program működik!

Névtelen felhasználó, aki a WPF fájlt küldte!

Az is tökéletesen működik!

A Windows Form Application fájl eltudnád küldeni nekem e-mail-be?

e-mail: panky988@gmail.com

ELŐRE KÖSZÖNÖM!

MINDKETTŐTÖKNEK KÖSZÖNÖM‼ ‼ ‼

2015. aug. 9. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!