Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nem tudom aláírni az...

Miért nem tudom aláírni az aláíratlan apk. Fájlt?

Figyelt kérdés

Valaki megtudná nekem csinálni az apk aláírást?

Készítettem egy alkalmazást, felraknám google play-re. Android studioban nem sikerül, mert amikor rámennék a generate signed apk-ra, nem engedi.

Ha átküldenám valakinek, megcsinálná nekem? Nagyon megköszönném!

2015. júl. 30. 19:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem érdeke a googlénak, hogy mindenféle útszéli pistike rontsa a platform színvonalát, ezért az aláírást is csak minősített fejlesztők végezhetik.
2015. júl. 30. 22:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Android Studio -> Build -> Generate Signed APK -> Key store path alatt Create New -> kitöltöd -> Ok -> Tadaam, készen is van, majd key store path-nál add meg a létrejött JKS kiterjesztésű fájlt. És ha valaha híres játékot írsz, tárold biztos helyen.

Első meg hülyeséget beszél, a google magasan tesz rá, hogy az aláírást ki állítja elő. A signed APK neked egy biztosék, hogy a te általad aláírt APK-ból ne lehessen (olyan egyszerűen) kiadni egy újat, ugyanis ez alapján történik (többek között) a verzió ellenőrzés a play store-ban, tehát ha valaki megszerzi a kulcs fájlodat, akkor a nevedben könnyedén kiadhat megbuherált update-et, amit a telefonok többsége automatikusan le fog tölteni és telepíteni fog. Ez elleni védelem a fő funkciója, tehát te is generálhatsz magadnak.

2015. júl. 30. 22:36
 3/3 anonim ***** válasza:

Illetve ha valamiert modositani akarod az apk-d anelkul, hogy ujrabuildelned, azt is megteheted. Utana torlod a META-INF konyvtar tartalmat, es a JDK-s jarsignerrel ujra ala tudod irni.

Kis programoknal persze egyszerubb ujrabuildelni, de ha sajat build rendszered van, vagy az apk-ba csomagolt egyeb file-okat akarod csak modositani (vagy lassan buildel), akkor megerheti.

2015. aug. 2. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!