Hogyan tudom az alábbi lekérdezéseket megcsinálni Accessben (2007-es ben)?
Van egy táblázatom kb 300 filmmel/sorozatokkal.Összesen 4 mező Cím,Múfaj,Dátum,Évad.
A következő lekérdezéseket szeretném megcsinálni, csak nem tudom, hogy a feltétel részhez milyen parancsot kellene beírnom.
1. Rá akarok keresni az összes olyan filmre aminek a műfajához beírtam, hogy "Akció". Nekem csak azt sikerült elérnem, hogy csak azokat adta aki amihez csak az "Akció"-t írtam, de amihez mondjuk "Akció,Vígjáték"-ot azt már nem tudtam megcsinálni.
2. Ha mondjuk a dátum alapján keresek, hogy 2010-2015 közötti filmeket keresek.
3. Tudok-e esetleg olyat csinálni, hogy a "Cím" mező elemeihez egy képet beszúrok a filmről, mondjuk egy borítóképet és így jobban beugrana, hogy melyik film vagy sorozat az.
A válaszokat előre is köszönöm ! :)
1) Select cím From tábla Where műfaj Like '%Akció%';
2) Select cím From tábla Where évad Betweem 2010 And 2015;
3) lehet.
Ha kérhetném ne SQL-ben... akárhogy írom nem fogadja el, nem jött le a kérdésből, hogy nem értek hozzá? ...
A sima lekérdezéstervezőben ahol van a "Megjelenítés,Feltétel,Vagy" stb... mezők
Oda kérném, hogy írja le valaki, hogy melyikhez mit írjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!