Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért hibázik a prímszámkereső...

Miért hibázik a prímszámkereső programom?

Figyelt kérdés

Ez egy program ami egy beírt intervallumon belül kiírja az összes prímszámot .A hiba az az , hogy totál véletlenszerűen nem ír ki bizonyos prímeket . Van úgy mindet megtalálja ,van úgy egyet kihagy másikban az van meg és megint egy másik hiányzik .

A program amúgy nagyon gyors (a maga módján) 2000000-ig 15 másodperc alatt kiszámolja a prímeket .

Hallottam ilyenről ,hogy a natív kódú (ami közvetlenül a processzoron fut) programok ejthetnek számítási hibákat.

A forráskód hibátlan , randomizálás nincs benne szóval a hibát erre tudnám visszavezetni .

Ha valaki tudná mi a gond vagy ötlete is van a megoldásra kérem írja le .

2015. júl. 15. 10:34
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a while 4<5-el az a gond, hogy az a feltétel mindig teljesül. Mintha ott sem lenne.
2015. júl. 15. 22:14
 22/25 anonim ***** válasza:
Végül is a while (4 < 5)-nek is van értelme, de ez ugyanaz, mint a while (true). Nem feltétlenül erre van szükség.
2015. júl. 16. 15:08
 23/25 anonim ***** válasza:
#2 lehet hogy programozói easter egg :)
2015. júl. 16. 17:04
 24/25 anonim ***** válasza:

A printf nem megfelelő használata miatt. Nálam jól működik, ha normálisan használod. Stringet %s-el iratsz ki, pl.:

printf("%s", "larger than:");

2015. júl. 18. 19:24
 25/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat , a problémára sajnos nem derítettem fényt ,de szerintem abból a 100 változóból valamelyik nem nullázodik ki és az okoz gondot . A while-os részt kitöröltem inkább akkor meghívom újra a main()-t . Most már jól működik . Az a gond velem ,hogy a programozásom teljesen követhetetlen . A program fele lényegében egy optimalizálásból következett bugfix . Ez a szitás módszer viszont piszok gyors és elnézést kérek azért amit mondtam .
2015. júl. 19. 12:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!