Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » PHP-adatbázis bajok?

PHP-adatbázis bajok?

Figyelt kérdés
Tehát van egy oldal ahol megadom a nevem,emailt,születési évet,jelszót,megerősítő jelszót,felhasználónevet.Leellenőrzöm most csak azt ,hogy megadott-e mindent és a két jelszó egyezik-e de az adatbázisba csak a jelszót rakja be és az 'id' nevű sorszámot meg a dátumot, mi lehet a baj

2015. júl. 14. 21:28
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Igen, elméletileg valami adatvédelmi törvénynek kell megfelelni, épp most járunk utána, de fogalmam sincs hogy hogy fogják ellenőrizni, hiszen nem tudnak belátni éjjel nappal a kód mögé. Én most épp javascriptes hashelésen gondolkodom, így már hozzánk is hashelve jutna el a kód.
2015. júl. 15. 07:31
 12/19 anonim ***** válasza:
Egyébként 2008-ban a sakk.hu még biztos hogy nem hashelve tárolta a kódokat, illetve nem tudom hogy hogy tárolta, de ismerősöm kiakadt mert regisztráció után jött a kód emailben. (azóta sem értem hogy minek...)
2015. júl. 15. 07:33
 13/19 anonim ***** válasza:
Az nem tilos, lehet regkor elkuldeni aztan hashelve tarolni.
2015. júl. 15. 07:45
 14/19 Drone007 ***** válasza:
100%

$_post ǂ $_POST

A $_POST egy szuperglobális tömb változó (mint a $_GET, $_SESSION, $_FILES, $GLOBALS, ...). Használata konkrétan nagybetűs!

A kódból az jön le, hogy másoltad, nem értelmezted sorról sorra mit is csinál. Nagyon nehéz segíteni valakinek, aki nem érti a kódot. Javaslom elemezd, hogy mit is csinálnak az egyes sorok, részek, nézz utána, tanuld meg.

2015. júl. 15. 11:15
 15/19 anonim ***** válasza:

A javascriptes hasheles sem ad tul sok extrat, kb folosleges ilyennel szoarkozni.

Van ahol csinaljak, de csak nagyon indokolt esetben szokas igy terhelni a bongeszoket.

2015. júl. 15. 11:18
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segitséget,most tanulom könyvből és videókból,a jelszót meg most szándékosan nem titkosítottam :-)
2015. júl. 15. 13:10
 17/19 A kérdező kommentje:
Átirtam az INSERT INTO users... részt úgy aogy Lilla_1991 mondta és kijavitottam a $_post részeket $_POST-ra ,így már beír mindent csak a felhasználónevet nem (0-át ír) és az id oszlop amit AUTO_INCREMENT-re állítottam pedig NULL-t ad.Első az id oszlop,második a username.Most mi a hiba?
2015. júl. 15. 14:42
 18/19 A kérdező kommentje:
És kijavítottam az "=" jelet "==" jelekre
2015. júl. 15. 14:44
 19/19 A kérdező kommentje:
a jelszó ellenőrzésnél
2015. júl. 15. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!