Hogy lehet programozni?
Közveszélyes Kontár nevű felhasználó válasza:
szvsz. ne programoz vagy ha megis elote sok mas mindent meg kene tanulnod.
angolul es szak angolul tudsz folyekonyan?
Matematika es foleg a logika a kisujjadban van?
Alap szamtech ismretek a is ott vanak a szemed mogott?
Ha mindez igen majdhogynem gyerekjatek lesz programoznod ha van erzeked hoza
A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
programozoktol ezt lehet elvarni (0%)
veget is olvastad?
most mar csak hozza kelene kezdened
de azert olvasgass vegig minden ehez kapcsolodo kerdest gyakorin, vagyis azok valaszait
valamilyen nyelven mar probaltal irni barmilyen programot is?
Tengor nevű felhasználó válasza:
A programozás nem olyan mint a gyöngyhalászat. Ha megvan hozzá a látásmódod akkor bármikor elkezdheted. Ha nincs meg, akkor tök mindegy milyen korán kezded.
A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
egy 100% os valasz
ha van erzeked hozza = latasmod
ez igazabol hasonlithato a festeszethez is csak peldanak, nekem pl a festeszet is dog unalom ahogy a programozas is hiaba mene mindketto, mert en mast szeretnek csinalni, de azt meg nem tudom:D
neten bitztos talalnal nyelv pecifikus tanito konyveket, rakat szakkonyv van modern is
Nem jó példa a festészet, rajzolni\festeni bárki meg tud tanulni, az "érzék" pusztán azt jelenti, hogy mennyi idő alatt tanulod meg. Van pár nagyon színvonalas iskola, ahol minden technikai részletre megtanítanak a szó legszorosabb értelmében bárkit. Persze saját kútfőből rajzolni\festeni nagyon kevesen tudnak, a fantázia nem tanítható, maximum bővíthető - a programozás ebből a szempontból nagyobb szívás, ha nem tudod feltalálni magad, akkor nagyon hamar falba ütközöl, és olyan kódokat írsz, mint az indiaiak(aki találkozott már indiai programozóval tudja miről beszélek).
Én is csak valahol a haladó szint alján vagyok, de ezt tudom mondani:
Szerintem egyedül (suli, ismerősök nélkül) kicsit nehéz lesz a kezdőlökést megadni a dolognak, de az alapokba beletanulni nem egy bonyolult dolog.
Kezdj egy általad választott nyelvvel, olvass szakirodalmat, találj ki értelmes célfeladatokat, és juss el odáig, hogy pl. bármelyik érettségi feladatot megcsinálod max. 1 órán belül.
Ezután folyamatosan ismerkedj a különféle területekkel, nyelvekkel. A hálózatkezeléshez, 2d-3d grafikához, multimédiához, weblapkészítéshez, mindenhez más könyvtárak, függvények kellenek. És igazából ezt kell szokni, hogy meg kell tanulni minél több mindent.
Ha már tisztességesen megtanultad a programozás alapjait bármilyen nyelven, képes vagy jól használni a keresőt, szívtál már legalább pár órát mindenféle kihívással, akkor már könnyebb lesz új nyelvek tanulása.
Az algoritmizáláshoz a Pascal áll a legközelebb, úgyhogy talán hatékonyabb lenne ezzel kezdeni, majd mellé párhuzamosan jöhetnek a C nyelvek, stb. Ha tényleg nagyon elszánt vagy, akkor kezdhetsz mondjuk C++ / C#-al is, de nem feltétlen leszel vele előrébb, ha rögtön ezekkel kezdesz.
Itt van egy hasznos oldal, itt leírják néhány nyelv legalapabb dolgait tömören:
Programozni meg valami könyvből/pdf-ből, esetleg valami netes feladatgyűjteményből kezdj, majd találj ki saját feladatokat magadnak (mittudomén saját kis programok, játékok, pluginok, hasznos példaprogramok).
Alapvetően nem kell túl nagy érzék és matematikai tudás az általános feladatokhoz, itt a tapasztalat a legfontosabb kulcsszó - azaz hogy hány órát öltél bele, mikkel dolgoztál eddig.
Nyilván kell az érzék, meg a matek is, pl. ha DirectX grafikával akarsz foglalkozni, akkor érdemes tudni mi az a mátrix, meg hasonló esetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!