Java programozáshoz keresek magyar könyvet. Mit ajánlasz? (Többi lent)
Java programozáshoz keresek kezdő, haladó, esetleg ha ilyen van, mester szintű könyvet, mit tudsz ajánlani ami neked a legjobb volt, illetve mik a legfrissebb ezzel foglalkozó kiadások? A régebbi kiadásokat sem zárom ki, ha az használható és a jövőben is az lesz.
Válaszodat köszönöm.
Olvastam erről jó véleményeket:
Angster Erzsébet - Objektumorientált Tervezés és Programozás JAVA I-II. kötet
Ki mit gondol?
Az Erzsébetes nagyon régi. Azóta sokat fejlődött. Jó persze, az Objektumorientáltság, interface rendszer ekte ugyanaz. Inkább a nyelvet alkotó elemekről beszélek.
2003-ban a Java még csak 1.4-es létezett. Azóta már:
- 2004 - Java 1.5
- 2006 - Java 6
- 2011 - Java 7
- 2014 - Java 8
Verziók már kijöttek.
1.4 és 1.5 között volt egy NAGYON nagy változás a Java-ban, így 1.5-től régebbieket NE. Persze onnantól, hogy 6-7-8 csak + eszköztárak vannak. Persze más is, de most az ne kelljen.
Könyvek? Hát pont, hogy azzal nem tudlak kisegíteni. Én egyetemen tanultam az alapokat és Stackoverflow + Java Dokumentációból tanultam tovább.
Példának kedvéért azért megvan a "Java 2 útikalauz programozóknak 5.0" Persze ez a Java5-re van, de onnan már egy lépés a többi verzió. :)
- Agyhullám: java
Teljesen hétköznapi leírással magyarázza el a dolgokat Javaban, nekem is ez van ebből tanultam meg programozni java nyelven. Ilyen szakirodalmi könyvekből szart se lehet érteni, de ez télleg ilyen "hétköznapi" nyelven magyarázza. Nagyon jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!