Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pascalba nem tudok " = "...

Pascalba nem tudok " = " -jelet irni, segitseg?

Figyelt kérdés
Tehat mar tobb verziojat is letoltottem a pascalnak a gepemre es csakis a Free Pascal engedi hogy EGYENLOSEGJELET irjak de az szamomra nem alkalmas. Mikor pl a a TP7 be probalok = -t irni egyszeruen nem ir ki semmitse. Valaki tudja hogy mi baj van ?
2015. jún. 14. 12:48
 1/10 anonim ***** válasza:

Az XP utáni Windows-ok nem igazán szeretik a régi DOS-alkalmazásokat.

A FP azért engedi, mert az natív Windows-alkalmazás.

Az ó (sima hosszú ó) helyett nem egyenlőségjelet ír? Mert akkor egyszerűen csak angolnak veszi a billentyűzetkiosztást.

2015. jún. 14. 14:25
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem , es most jottem ra hogy nem csak ez hanem a " [ , =, ` " se megy .. amugy win 7 64 bit operacios rendszerem van es bisztos ez a baj de nemtudom mi ra a megoldas ..
2015. jún. 14. 17:48
 3/10 A kérdező kommentje:
Amugy mostmar mindegy, inkabb hasznalok FreePascalt, koszonom a valaszt !
2015. jún. 14. 18:55
 4/10 tabaki ***** válasza:
Ez csak a legkisebb ok volt a sok közül, amiért érdemes váltanod...
2015. jún. 15. 13:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Delphibe volt még ilyen probléma. "[" karakterhez egy felugró ablak volt kötve. Nem tudom melyik agyoniskolázott találta ezt ki. Meg kellett jegyeznünk az ascii kódját és alt+numpaddal leütni, vagy vágólapról mindig behívni. Vicces időszak volt.
2015. jún. 15. 22:47
 6/10 SimkoL ***** válasza:

'Nem tudom melyik agyoniskolázott találta ezt ki.' Nem állhatom meg szó nélkül, szerinted a magyaroknak találták ki egyedül e a Delphi-t.Ennyi a megoldás Delphi alatt, idézem:

Az első problémádra a megoldás:

Létre kell hozni egy registry bejegyzést:

HKEY_CURRENT_USER

Software

Borland

Delphi

7.0

Editor

Options

Itt hozz létre egy új 32 bites értéket (duplaszó).

A neve legyen:

noctrlaltkeys

Az értéke:= 1

Innentől él a szögletes zárójel, és a többi is, ami addig nem ment.

A többi Delphi verziónál ugyanígy kell beállítani, csak a verziószámban tér el az útvonal.

2015. jún. 15. 23:09
 7/10 anonim ***** válasza:
Azóta már rég nem használok delphit. Az iskola is először vmi új verzióra állt át, ami minden 4. for ciklus után összeomlott, cserébe néha jó bugosan jelezte pötyögés közben a szintaktikai hibát. Aztán feladták és C#-ra váltottak. De nem értem, hogy default állapotban miért kell olyan billentyű kombinációhoz eseményt fűzni, ami amúgy kódírás közben gyakran használatos? Ez olyan, mintha a böngésző minden . (pont) lenyomása után feldobná a letöltések ablakot.
2015. jún. 16. 10:10
 8/10 SimkoL ***** válasza:

Ha angol billentyűzetet használsz nincs ilyen hiba, de itt Európában sajnos előjött, nálunk, a szlovákoknál, lengyeleknél....

Nem csak a Delphi-nek vannak ilyen jellegű problémái, hogy alapból 'érdekes' kombinációk vannak beállítva, ilyen pl. a Dev-C++ is.

2015. jún. 16. 11:16
 9/10 tabaki ***** válasza:

@SimkoL:

Annyiban igazat adok neked, hogy aki programozásra adja a fejét, az találja csak meg a megoldást az efféle bonyodalmakra. De:

1. Attól, hogy valaki kísérletezget a Delphivel, még nem biztos, hogy mindennapos vendég a registryben.

2. Minden együttérzésem az előtted szólóé. Emlékezetem szerint -- talán a Delphi-kompatibilitás jegyében? -- a Lazarusban ugyanígy megvolt valaha ez az idétlenség. Mellesleg nekem se jutott eszembe a registryt berhelni miatta, és végül is nem emlékszem, nekem sikerült-e a szerkesztő beállításai közt megtalálnom, vagy a fejlesztők kaptak-e észbe, vagy Windowsban még mindig úgy van... Egy szó, mint száz, a tömbhasználat nem egy olyan, hackereknek való bravúrstikli, amely ne juthatna eszébe bármelyik mazsolának a harmadik lecke után. Megerősíthetem, hogy elképesztően idegesítő, amikor az egyik legszükségesebb billentyűkombinációra egy fölösleges ablak ugrál elő, elkeserítő szolgálatkészséggel, mint valami megtébolyodott lakáj. Számomra rejtély, hogyan sikerült ezt bármilyen nyelvű billentyűzethez így kiosztani.

p.s.: No igen, a Dev-C++ is egy hasonló firma.

2015. jún. 16. 11:26
 10/10 SimkoL ***** válasza:

Most 'kaptam' egy újabb gépet, ezen még 'szűz' a Lazarus és a Win 7 is, de nekem is rémlik, hogy valamit küzdeni kellett vele az előzőnél is, ezt még nem néztem. A Dev-C++ sajna a ';' - t nem írta :) kapásból, de azt könnyű volt kitalálni miért.

Közben megnéztem, '[' és '{' -től valamilyen gyorsbillentyűk veszik el az életteret, tehát nem nehéz átállítani, kikapcsolni.

Annyiból szeretem a Lazarust, hogy a konzolos alkalmazásokat is egy szebb környezetben lehet megírni, de viszont 'sunyi' mert pár kapcsolót alapból be(ki)kapcsol amit a Free-Pascal-nál kézzel kell. Mondjuk magamért nem használom.

2015. jún. 16. 12:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!