Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehet könnyebben egy compiler...

Lehet könnyebben egy compiler programot írni?

Figyelt kérdés

Mármint úgy, hogy nem egyből gépi kódra/assemblyre fordít, hanem C-re és azt a gcc-vel .exe-vé alakítja.

Értelmes válaszokat, légyszi!

2015. jún. 13. 10:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
De azért megkülönböztetik a kettőt: [link]
2015. jún. 14. 21:45
 12/14 anonim ***** válasza:

@21:45

Továbbra is fenntartom amit írtam. Amit linkeltél az a fajta megkülönböztetés csupán technikai esetlegesség, programozási elmélet szempontjából nem univerzális megkülönböztetés ha úgy tetszik egy önkényes megkülönböztetés persze technikai okai vannak nem csak úgy hasráütésszerűen kitalált. A C nyelvet a programozók hordozható assemblynek is hívják, de valójában mint utaltam rá a C és bármely prog. nyelv egy-egy hipotetikus ha úgy tetszik egy virtuális gép gépi kódja.

Az a wikis link megemlíti az interpretált nyelveket is. Azonban valójában nincs olyan hogy ez a prog. nyelv interpretált ez a másik meg compiler-t nyelv, hanem az van hogy úgy terjedt el ez és ez a nyelv ,hogy interpertálva van ez és ez a nyelv meg úgy ,hogy compiler-olva van. Valójában bármelyik nyelvet lehetséges lehet interpretálni és compiler-olni is.

Többfázisú fordítóprogramok vannak, ha én írnék egyet én is úgy írnám, hogy c-be vagy c++-ba fordít, mondhatni ez egy bevált módszer. Előnye többek között hogy a C fordító különböző platformokra nagyon el van terjedve.

Interpreterek, compiler-ek, virtuális gépek, rengeteg prog. nyelv a hatalmas szakadék miatt van az emberi és a gépi nyelvek között van melyeket ezek segítségével áthidalják többé kevésbé.

2015. jún. 14. 23:15
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszi! Tehát nem csak itt ábrándozok egy gép előtt... :D
2015. jún. 18. 12:06
 14/14 A kérdező kommentje:
Johet meg...
2015. jún. 23. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!