Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C#-ban hogyan kell azt megírni...

C#-ban hogyan kell azt megírni console app. -ra, hogy?

Figyelt kérdés

Azt, hogy a program indulásnál autómatikusan egy másolatot készítsen magáról, amit belehelyez abba a mappába, ami autómatikusan elindítja a programot a gép indulásakor?

Tehát bekapcsolom a gépet, és a program autómatikusan elindul, mint pl a skype. De csak onnantól kezdve, hogy egyszer futtattaam az alkalmazást, de onnantól kezdve mindig ha újraindítom a gépet autómatikusan a program elindulna. Magyarul egy másolat kell magából az alkalmazásból a gép azon részére, ami azért felelős, hogy rendszerindulásnál elindítsa... De ehhez nem értek, de tuti 4-5 sor az egész...

2015. jún. 12. 21:16
 1/10 anonim ***** válasza:
2015. jún. 12. 21:24
 2/10 A kérdező kommentje:

Pont ez érdekelne, de nem tudok angolul! :S

konzolra egy sablont nem tudnál írni? Csak annyit sablonnak, ami addig kell, hogy 1. lemásolja magát hogy autómatikusan induljon, magát a programot amit szeretna zt megírom. Csak annyi kellene, hogy ahogy rákattint a kisöcsém a programra életében elsőnek, onnantól kezdve mindig autómatikusan induljon rendszerindulásnál a játék.

2015. jún. 12. 21:35
 3/10 A kérdező kommentje:

using System;

using System.Collections.Generic;

using System.Linq;

using System.Text;

using System.Threading.Tasks;

using System.Diagnostics;

using Microsoft.Win32;

using System.IO;

namespace leallit

{

class Program

{

static void Main(string[] args)

{

RegistryKey reg = Registry.CurrentUser.OpenSubKey("SOFTWARE\\Microsoft\\Windows\\CurrentVersion\\Run", true);

reg.SetValue("My app",

csak eddig engedi... az App, után az Aplication nem jön ki a menüből...

2015. jún. 12. 21:43
 4/10 anonim ***** válasza:

"Pont ez érdekelne, de nem tudok angolul!"

Ha programozni akarsz, akkor elkerülhetetlen az angol nyelv tudása. Javaslom minél előbb tanulj meg angolul.

2015. jún. 12. 21:47
 5/10 A kérdező kommentje:
Nem ez volt a kérdés... Segítenél inkább? Én is tudom, hogy tanulni kellene az angolt, egyébként sem árt, de ezt a programot most kellene megcsinálnom, és csak ennyi infóra lenne szükségem... Maga a programom már kész, már csak annyi kellene, hogy első indítástól kezdve állandóan autómatikusan induljon, ha elindul a gép.
2015. jún. 12. 21:50
 6/10 anonim ***** válasza:

Igazából csak 1 sor:

File.Copy(System.Reflection.Assembly.GetEntryAssembly().Location, System.Environment.GetFolderPath(System.Environment.SpecialFolder.Startup) + "\\valami.exe");

2015. jún. 12. 22:18
 7/10 A kérdező kommentje:

és így nem jó?

RegistryKey reg = Registry.CurrentUser.OpenSubKey("SOFTWARE\\Microsoft\\Window

s\\CurrentVersion\\Run", true); ?

2015. jún. 12. 22:37
 8/10 A kérdező kommentje:

Tehát így már indulna autómatikusan a program?

using System;

using System.Collections.Generic;

using System.Linq;

using System.Text;

using System.Threading.Tasks;

using System.Diagnostics;

using Microsoft.Win32;

using System.IO;

namespace leallit

{

class Program

{

static void Main(string[] args)

{

File.Copy(System.Reflection.Assembly.GetEntryAssembly().Location, System.Environment.GetFolderPath(System.Environment.SpecialFolder.Startup) + "\\valami.exe");

Console.Writeline("Szia")

}

}

}

2015. jún. 12. 22:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Így a Windows Startup mappájába másolja a programod és ami ott van automatikusan indul rendszerrel indításkor. Azért azt még hozzáírhatod, hogy ne próbálja meg oda másolni ha már létezik, bár alap esetben nem írja felül.
2015. jún. 12. 22:43
 10/10 A kérdező kommentje:
Értem! :) De ezek szerint így már ha elindítja valaki, akkor autómatikusan onnantól kezdve a program indul majd magától! :)
2015. jún. 12. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!